Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε Σύρους και τους γύρισε στην Ελλάδα

Η ομάδα των Σύρων προσφύγων προωθήθηκε ξανά στην Ελλάδα, μέσω Κακαβιάς. Συνελήφθη και Αλβανός πολίτης που είχε αναλάβει την προώθησή τους προς τρίτες χώρες έναντι 300 ευρώ ο καθένας
Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε επτά Σύρους πρόσφυγες που είχαν διεισδύσει στο αλβανικό έδαφος από την ελληνοαλβανική μεθόριο κοντά στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.
Μαζί με τους πρόσφυγες συνελήφθη και ένας Αλβανός πολίτης που είχε αναλάβει την προώθησή τους προς τρίτες χώρες έναντι 300 ευρώ ο καθένας.

Ο εντοπισμός της ομάδας προσφύγων έγινε από τις θερμικές κάμερες που οι αλβανικές Αρχές έχουν εγκαταστήσει σε όλες τις πιθανές διαβάσεις προσφύγων κατά μήκος της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Όπως ανέφερε, επίσης, η αλβανική αστυνομία, η ομάδα των Σύρων προσφύγων προωθήθηκε ξανά στην Ελλάδα, μέσω Κακαβιάς.
Διευκρινίζεται πως η Αλβανία έχει κλείσει τα σύνορα της σε πρόσφυγες και μετανάστες, πράγμα που έχουν κάνει επίσης ΠΓΔΜ και Βουλγαρία. Επίσης, άνδρες της ιταλικής αστυνομίας περιπολούν από κοινού με Αλβανούς συναδέλφους τους στην ελληνο-αλβανική μεθόριο για την αποτροπή διέλευσης προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη μέσω Αδριατικής, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.
Η συμφωνία για μικτές περιπολίες επετεύχθη κατά την συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά. τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που γίνονται περιπολίες ενόπλων στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί εισροή ατόμων και πως δεν βρίσκει το λόγο ν’ ανοίξει τα σύνορα.
Χθες άλλωστε, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας τόνισε ότι "η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης".                                                                                                               http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!