Χάος στον Πειραιά: Αγριες συμπλοκές ανάμεσα σε Αφγανούς και Σύρους


Χάος στον Πειραιά: Αγριες συμπλοκές ανάμεσα σε Αφγανούς και Σύρους
Τουλάχιστον οκτώ είναι τραυματίες, με τρεις να έχουν μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομείο και τους δύο να είναι σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα για τον χθεσινός απολογισμό της συμπλοκής μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά.
Στους πρόσφυγες παρασχέθηκαν οι πρώτες πρώτες βοήθειες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα πάρουν εξιτήριο.

Η περιοχή από τις 10:30 περίπου το βράδυ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πετροπόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1. 

Αφγανοί παρενόχλησαν σύζυγο Σύρου
Μία ομάδα Αφγανών μεταναστών παρενόχλησε μία γυναίκα από τη Συρία. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από το σύζυγό της, εκείνος πήγε στους Αφγανούς να διαμαρτυρηθεί και τότε ξέσπασαν τα επεισόδια. Από τις πέτρες έγινε θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους. Στο σημείο και ενώ η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο έφτασαν δυνάμεις του λιμενικού, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, ωστόσο επειδή τα επεισόδια σημειώνονταν εντός του λιμανιού οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν είχαν δικαιοδοσία να επέμβουν.


Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.
Σε Ειδομένη μετατρέπεται ο Πειραιάς -Τους 5.800 έφτασαν οι μετανάστες
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" με 7 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" από τα Δωδεκάνησα με 1 πρόσφυγα μόνο. Στον Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει τα 5.800 άτομα.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να διανεμηθούν φυλλάδια στους μετανάστες που θα τους ενημερώνει πως πρέπει να αποχωρήσουν από το λιμάνι. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι Αφγανοι θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις -μόλις αυτές είναι έτοιμες- του Ελαιώνα και οι Σύριοι στην Κυλλήνη.  












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!