Deutsche Welle: Αμήχανη η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε 50.000 πρόσφυγες -Καμία οργάνωση


(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
Παντελής έλλειψη οργάνωσης και μηχανισμών. Με αυτό τον τρόπο περιγράφει η Deutsche Welle τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση.
«Η κυβέρνηση μοιάζει αμήχανη στο πώς να χειριστεί τους περισσότερους από 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μετά από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας», αναφέρει το δημοσίευμα, που σημειώνει ότι έχει πέσει σε εθελοντές το χρέος της ενημέρωσης των προσφύγων και μεταναστών και της αποτροπής τους να πάνε στην Ειδομένη.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αδειάσει τον καταυλισμό. Η κατάσταση είναι μία ένδειξη της παντελούς έλλειψης οργάνωσης και μηχανισμών για την εφαρμογή της συμφωνίας προκειμένου να περιοριστούν οι ροές των προσφύγων», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.
Σημειώνοντας ότι παραμένουν τεράστια τα ερωτήματα για το αν η συμφωνία είναι νόμιμη ή εφικτή η εφαρμογή της, αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει παρασχεθεί το επιπλέον προσωπικό των 2.500 ατόμων που θα εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου στα νησιά.
Η Deutsche Welle βρέθηκε και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ριτσώνα και αναφέρει ότι εκεί, σύμφωνα με τους οργανωτές του κέντρου, οι εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έχουν εμφανιστεί μόνο δύο φορές, για σύντομες επισκέψεις, τις τελευταίες δύο εβδομάδες και σε καμία από αυτές δεν ενημέρωσαν τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους.
«Ρώτησα αξιωματούχο του ΟΗΕ πότε θα γίνει δυνατή η μετεγκατάστασή μας και απάντησε ότι δεν ξέρει», λέει ο Αχμάντ, ένας 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που φιλοξενείται στη Ριτσώνα. Οταν πίεσε τον αξιωματούχο «μου είπε να ρωτήσω τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν», λέει ο ίδιος. «Στα περισσότερα κέντρα προσφύγων, οι Ελληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι λάμπουν δια της απουσίας τους», σχολιάζει το δημοσίευμα.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!