Πυρά αρχηγών κατά Τσίπρα: Ή δεν ξέρει τι υπογράφει ή λέει ψέματα


Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
Πυρά κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπολύει η αντιπολίτευση, μετά το tweet – φωτιά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με το οποίο ευχαριστούσε τα βαλκανικά κράτη που έκλεισαν τα σύνορά τους.
Το tweet-φωτιά του Τουσκ έβαλε φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο πανηγύριζε τις τελευταίες ημέρες ότι πέτυχε διπλή νίκη στο προσφυγικό, πρώτα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και μετά στη Σμύρνη, με το ταξίδι εξπρές του Αλέξη Τσίπρα.

Εξανεμίστηκε, έτσι, η ελάχιστη εθνική συναίνεση για το προσφυγικό, την οποία είχε αποσπάσει ο πρωθυπουργός από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο συμβούλιο αρχηγών που έγινε στο προεδρικό μέγαρο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για την τακτική του ενώ είναι ενδεικτικό ότι πολιτικοί αρχηγοί αμφισβήτισαν την ειλικρίνεια του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησαν ότι λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό.
Κυριάκος: Ξέρει ο Τσίπρας τι υπέγραψε;
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter.

«΄Εχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η αλήθεια είναι πως «κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης».
Ποτάμι: Ή ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφάσισε η Σύνοδος ή λέει ψέματα
«Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet», γράφει η ανακοίνωση και ζητά από τον πρωθυπουργό «μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση». Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του πρωθυπουργού και τις απαντήσεις που δίνει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Απορία προκαλεί η δήλωση του κ. Τουσκ ότι ήταν απόφαση των "28" να κλείσει η «βαλκανική oδός» για τους πρόσφυγες. Με tweet, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε πως δεν πήρε τέτοια απόφαση το Συμβούλιο και ότι αυτοί που προσπάθησαν να απομονώσουν την Ελλάδα, απομονώθηκαν οι ίδιοι. Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε ή λέει ψέματα για να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός απαιτεί μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet».
Λεβέντης: Πιστεύω τον Τουσκ γιατί ο Τσίπρας μας έχει συνηθίσει στα ψέματα
Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε χθες περί κλειστών συνόρων ο Ντόναλντ Τουσκ στο twitter ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως πιστεύει τα όσα λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα στο εσωτερικό.

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας, είτε κατάλαβε, είτε δεν κατάλαβε τι συμφώνησε είναι εξίσου επικίνδυνος
Οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ, με τις οποίες «χαιρετίζει ως απόφαση των 28» το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, ενισχύουν την άποψη η Ευρώπη απεμπολεί τις ευθύνες για το προσφυγικό και τις αρχές της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και καθίσταται όμηρος των σχεδιασμών της Τουρκίας.
Η Τουρκία παράλληλα προβάλλει απαράδεκτες αξιώσεις σε σχέση με κατοχυρωμένα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ δεν διστάζει με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού της επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, να υπονομεύει και τα όσα υποτίθεται ότι συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες.
Τα μείζονα προβλήματα όμως για την Ελλάδα, είναι δύο:
Ότι ο κ. Τουσκ μιλά για «ομόφωνη απόφαση», διαψεύδοντας ευθέως τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Ότι ο κ. Τσίπρας «απάντησε» στις Τουρκικές προκλήσεις μόνο με «τριαντάφυλλα και χαμόγελα», αφήνοντας τις Τουρκικές διεκδικήσεις να εξελίσσονται εις βάρος μας.
Συμπεραίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας, είτε κατάλαβε, είτε δεν κατάλαβε τι συμφώνησε (και τι οι άλλοι απεργάζονται), είναι εξίσου επικίνδυνος.
ΚΚΕ: Μνημείο πολιτικής εξαπάτησης
Οι δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι, δηλαδή, το «σφράγισμα» των συνόρων από τις χώρες του «βαλκανικού διαδρόμου» κι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!