Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Αλβανία είναι κύρια πηγή παραγωγής της μαριχουάνας





Μάρτιος 13, 2016.
Τίρανα.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών, αναφέρει ότι η Αλβανία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή παραγωγής μαριχουάνας.

Η έκθεση αναφέρει, επίσης, ότι η Αλβανία είναι μια χώρα διέλευσης και διακίνησης κοκαΐνης και ηρωΐνης, που στη συνέχεια εισάγονται λαθραία στην ευρωπαϊκή αγορά ναρκωτικών, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
«Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, κατά τους πρώτους δέκα μήνες του περασμένου έτους, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από συλλήψεις και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών- 6,87 τόνοι μαριχουάνας και καταστράφηκαν ολοσχερώς 689.815 δενρύλλια κάνναβης που φυτεύθηκαν σε 44 εκτάρια σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας. Σε αυτήν την περίοδο κατασχέθηκαν 55,3 κιλά ηρωΐνης και 26,4 κιλά κοκαΐνης», γράφει η αμερικανική έκθεση.
Η επιτυχία αυτή των αλβανικών αρχών, προσθέτει το έγγραφο, είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας με τις ιταλικές αρχές και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθεί η Αλβανία σε θεσμικό επίπεδο για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.
--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!