Κουρδιστάν: Το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία πρέπει να τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ





Μάρτιος 30, 2016.
Ο πολιτικός Δρ Μαχμούντ Οσμάν του Νότιου Κουρδιστάν (περιφέρεια του Ιράκ) δήλωσε ότι ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών κομμάτων και πριν γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μια διπλωματική εργασία με τους γείτονες, αλλά και με την παγκόσμια κοινότητα.
Ο έμπειρος ιρακινός Κούρδος πολιτικός και πρώην μέλος του Κοινοβουλίου – σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα- έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να έχουν μία φωνή για το δημοψήφισμα.
Ο Μαχμούντ Οσμάν ανέφερε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί εθνικό καθήκον και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να προωθήσουν στο κοινοβούλιο την αναγκαία νομοθεσία για ένα δημοψήφισμα και αυτό θα πρέπει γίνει το συντομότερο δυνατόν.
Ο ίδιος τόνισε ότι το δημοψήφισμα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τις υπόλοιπες κουρδικές περιοχές (όχι μόνο του Ιράκ).
«Πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, χώρες της Ευρώπης και τα Ηνωμένα Έθνη, για να γίνει το δημοψήφισμα και θα πρέπει να γίνει αυτό με την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες», είπε.
--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!