Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά -Πλοία φέρνουν κι άλλους

Στην καταμέτρηση που έκανε το λιμενικό το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 1.760 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται καθώς πλοία μεταφέρουν περισσότερους.
Ηδη, στο λιμάνι έδεσε στις 7 το πρωί του Σαββάτου το «blue star 1» με 488 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, ενώ αναμένονται δύο ακόμη αφίξεις μέσα στην ημέρα. Το ««blue star patmos» θα μεταφέρει 200 άτομα από τη Χίο ενώ το «Διαγόρας», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ, μεταφέρει 112 άτομα από τη Ρόδο.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, ενώ νέες σκηνές στήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, για την προστασία των προσφύγων.
Και σήμερα, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικών οργανώσεων θα διανείμουν ξηρά τροφή, ενώ δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα ενημερώσουν τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού για τα δικαιώματά τους, τις διαδικασίες για την αίτηση ασύλου ή για το πώς μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, αν το επιθυμούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!