ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ Channel 4: Η τουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα [εικόνες & βίντεο]



Channel 4: Η τουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα [εικόνες & βίντεο]

Τον γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνουν τις τελευταίες ώρες οι εικόνες από την προσπάθεια ενός τουρκικού σκάφους να βυθίσει λέμβο με την οποία κατευθύνονταν στα ελληνικά νησιά δεκάδες πρόσφυγες.
Φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό έχει δώσει στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ανταποκριτής του βρετανικού Channel 4 Αlex Thomson τονίζοντας σε διαδοχικά tweet με πόσο βίαιο τρόπο η τουρκική ακτοφυλακή καταδίωξε την λέμβο.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο η καταδίωξη έλαβε χώρα στα 4,5 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, και διήρκεσε 35 ολόκληρα λεπτά.
Σε φωτογραφίες που ανάρτησε μάλιστα στο λογαριασμό του φαίνονται άτομα που επιβαίνουν στο τουρκικό σκάφος να προσπαθούν να καταστρέψουν την μηχανή της λέμβου των προσφύγων με ένα μακρύ κοντάρι.

Όπως σημειώνει μάλιστα επίθεση δέχτηκαν και οι επιβαίνοντες της λέμβου. Την επίθεση επιβεβαιώνει μία 22χρονη από την Ερυθραία υποστηρίζοντας ότι την χτύπησαν στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο το κύριο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να βυθίσει τη λέμβο των προσφύγων με απόνερα.

Τελικά, οι περίπου 40 πρόσφυγες που επέβαιναν στην λέμβο κατάφεραν να σωθούν και να καταλήξουν στο Αγαθονήσι με τη βοήθεια του MOAS (Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών) και ψαράδων που οδήγησαν τους πρόσφυγες μακριά από βράχια.

Οι πρόσφυγες φορούσαν μαύρα αυτοσχέδια σωσίβια που δεν φαίνονται στο σκοτάδι


Ένας πρόσφυγας προσεύχεται μόλις φτάνει στο νησί

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!