Μία τρομερή απειλή κρύβεται στο βυθό της Βαλτικής σύμφωνα με επιστήμονες


Ένα φάντασμα μοιάζει να πλανάται στα βάθη της Βαλτικής θάλασσας. Σχεδόν 70 χρόνια αφότου οι νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις «ξεφορτώθηκαν» χιλιάδες τόνους χημικών όπλων των Ναζί στα νερά της, ειδικοί περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι μία μείζονα περιβαλλοντική καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών, καθώς με το πέρασμα του χρόνου τα κελύφη των όπλων έχουν διαβρωθεί σημαντικά, αφήνοντας έτσι να διαρρεύσει το θανατηφόρο περιεχόμενό τους.

Όλα ξεκίνησαν από τη συμφωνία του Πότσνταμ το 1945 μεταξύ της Βρετανίας και της τότε ΕΣΣΔ, όπου προβλεπόταν η ρίψη 65.000 τόνων χημικών όπλων τα οποία είχαν κατασκευαστεί στην ναζιστική Γερμανία.

Τα όπλα ερρίφθησαν το διάστημα 1947-48 και σήμερα επανέρχονται στην επιφάνεια υπενθυμίζοντας ότι τα φαντάσματα, όταν τα διώχνεις από την πόρτα, αυτά επιστρέφουν από το παράθυρο.

Μάλιστα, οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για «βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», καταστρέφοντας ολόκληρα οικοσυστήματα.

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων έχουν θορυβήσει τα κρατίδια της Βαλτικής, τα οποία έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία σχεδίων συλλογής και απομάκρυνσής τους, ζητώντας την χρηματοδοτική και τεχνολογική συνδρομή του ΝΑΤΟ.

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/11/blog-post_5688.html#ixzz2lQ3VxB00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!