ΕΙΧΕ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΤΟ 1944- Ανακάλυψαν αγνοούμενο U-Βoot στην Ιάβα!



Μια πληροφορία από ντόπιους δύτες οδήγησε στην ανακάλυψη ενός γερμανικού υποβρυχίου το οποίο είχε βυθιστεί κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ.
Η τοποθεσία τοποθετείται στη Θάλασσα της Ιάβας, μεταξύ Ινδονησίας και της νήσου Ιάβα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

 Την ανακάλυψη του υποβρυχίου έκαναν γνωστή Ινδονήσιοι ερευνητές αφού εξέτασαν τα διάφορα συντρίμμια μαζί με τα οστά 17 ανθρώπων οι οποίοι πιστεύεται πως ανήκαν στο πλήρωμα του υποβρυχίου όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα ξένο υποβρύχιο από τον Β΄ΠΠ βυθισμένο στην περιοχή μας» δήλωσε ο Bambang Budi Utomo επικεφαλής της ομάδας εξερεύνησης του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου της Ινδονησίας: «Πρόκειται για ένα εκπληκτικό εύρημα το οποίο πρόκειται να δώσει αρκετά στοιχεία για το τι ακριβώς έγινε στην Θάλασσα της Ιάβα κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ», συμπλήρωσε.
Μια ομάδα δυτών από το αρχαιολογικό κέντρο της Yogyakarta και το καταδυτικό κέντρο της έφτασαν για πρώτη φορά στο υποβρύχιο στις 9 Νοεμβρίου όπως αναφέρει το Jakarta Post. Αν και ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει κάποια χαρακτηριστικά εξωτερικά γνωρίσματα του κελύφους του υποβρυχίου ανακάλυψαν άλλα στοιχεία εντός του εσωτερικού του που καταδεικνύουν ότι αυτό ανήκε στο γερμανικό Ναυτικό. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα ζεύγος πιάτων με γερμανικά εθνόσημα.
Μέχρι στιγμής το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Ινδονησίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το U-168 το οποίο είχε τορπιλιστεί το 1944 από to ολλανδικό υποβρύχιο HNMS Zwaardvisch (P 322)
Το δεδομένο ότι το σκάφος του υποβρυχίου είναι σε τέτοια άσχημη κατάσταση είναι ενδεικτικό του τορπιλισμού αυτού.
Όπως αναφέρει και στο βιβλίο του «Οι αγέλες των λύκων: Η ιστορία των U-boat στον Β΄ΠΠ» ο συγγραφέας Gordon Williamson αναφέρει πως το U-168 είχε ως βάση του την Τζακάρτα εκείνη την περίοδο και ήταν υπεύθυνο για την βύθιση ενός σημαντικού αριθ8μού εμπορικών σκαφών των συμμάχων.
Πάντως αναμένονται περισσότεροι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για το U-168 δήλωσε o Utomo λέγοντας επιπρόσθετα: «Μπορεί να υπάρχουν και άλλα οστά  απο το πλήρωμα  εκεί. Είμαστε ανοικτή σε οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να μας παράσχει η Γερμανία όπως και να έρθουν εδώ ειδικοί για να εξετάσουν τα απομεινάρια».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!