Ν.'Ερογλου: "Δεν αναγνωρίζουμε τον ΟΗΕ και τα ψηφίσματα για την Κύπρο"!



Ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου,δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ούτε και εμπιστεύεται το διεθνή οργανισμό, επειδή «είναι μέλος η ελληνοκυπριακή πλευρά».Δηλαδή δεν αναγνωρίζει τον ΟΗΕ!
Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος" κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης τον κάλεσε να δεχθεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ως κοινό ανακοινωθέν και βάση διαπραγματεύσεων, η απάντηση ήταν άκρως ντενκτασική. Ο Έρογλου απάντησε πως δεν αποδέχεται τα ψηφίσματα λέγοντας ότι το ψευδοκράτος δεν είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «ενώ εσείς είστε» και, συνεπώς, όπως ανέφερε, δεν θα είναι αντικειμενικός!

 Με σαφώς συνομοσπονδιακούς όρους και επιμονή σε λύση δύο κρατών, σε χωριστικά χαρακτηριστικά, η τουρκική πλευρά παρουσιάσθηκε προετοιμασμένη για να οδηγήσει τη διαδικασία σε αδιέξοδο.Αλλά αυτή την φορά η τουρκική πλευρά ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και του πιο φανατικού "Γκρίζου Λύκου".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην έναρξη των συνομιλιών εάν δεν διασφαλιστεί ότι γίνεται αποδεκτή η μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Σημείωσε περαιτέρω ότι επιδιώκει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Έρογλου είπε πως δέχεται διζωνική με πολιτική ισότητα, αποφεύγοντας όμως τον κρίσιμο καθορισμό των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, δηλαδή θα ορισθούν τα πάντα όπως τα θέλουν και τα φαντάζονται οι Τούρκοι. Ο κατοχικός ηγέτης είπε ακόμη, όταν η συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό πήρε φωτιά, πως δέχεται ότι θα υπάρχει μία εκπροσώπηση στον ΟΗΕ.
«Είδατε καμία χώρα να έχει δυο εκπροσώπους στα Ηνωμένα Έθνη;», τον ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ήλθα εδώ», είπε ο κατοχικός ηγέτης στη συνέχεια, «για  να μπορέσουμε να βγούμε στο τέλος έξω από τη συνάντηση και να ανακοινώσουμε ότι μετά την επιστροφή σας από το εξωτερικό θα αρχίσουμε συνομιλίες», εννοώντας χωρίς ανακοινωθέν και βάση συνομιλιών, δηλαδή για άλλη μια φορά θα επρόκειτο περί εθιμοτυπικής συναντήσεως χωρίς κατι ουσιαστικό.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης από τουρκοκυπριακής πλευράς μιλούσε περισσότερο ο Οσμάν Ερτούγ. Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε τούτο, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής υποστήριξε πως «μεταφράζει». Ωστόσο, αυτός ουσιαστικά μιλούσε περισσότερο από ό,τι ο κατοχικός ηγέτης.
Απο την συνάντηση αυτό που προκυπτει είναι ότι ο Ν.Έρογλου ήρθε αποφασισμένος για να οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, και ενώ έχει απέναντι του μια "δοτική" κυβέρνηση όπως αυτή του Ν.Αναστασιάδη υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν.
Η "σφαλιάρα" όμως είναι στον ίδιο τον ΟΗΕ, ο οποίος θα πρέπει να λάβει θέση ως προς αυτά που δήλωσε ο Ν.Έρογλου. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν σέβεται τα δικά του ψηφίσματα ή τα θεωρεί ο ίδιος απλά "χαρτιά" άνευ ισχύος. Εδώ τίθεται και θέμα υπόστασης του ΟΗΕ αφού φιλοδοξεί να επαναφέρει σύντομα κάποιο σχέδιο τύπου Ανάν. Τι σχέδιο θα είναι αυτό; Για να πάρει την "αναγνώριση" του Έρογλου θα προβεί σε υποχωρήσεις προς το συμφέρον της τουρκοκυπριακής πλευράς.
 Η ελληνική (ελλαδική και κυπριακή) πλευρά πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τις υποτιθέμενες συνομιλίες, γιατί με την παρουσία της νομιμοποιεί το "θέατρο" της τουρκικής πλευράς, η οποία ξέρει ότι όσο κρατάει το Κυπριακό σε αδιέξοδο, στην ουσια κερδισμένη είναι αυτή, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά καθίσταται όμηρος, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Όταν περνούν 40 χρόνια, από τους ξένους κανείς δεν θυμάται ποιός είχε δίκιο, ποιός είχε άδικο, γιατί τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οποιαδήποτε συνομιλία με το τουρκοκυπριακό μόρφωμα, επιφέρει νομιμοποίηση στην ασθενή μνήμη των ξένων, τόσο απλά.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!