Μισθωτοί και συνταξιούχοι: τα μεγάλα κορόϊδα


Είσαι μισθωτός και συνταξιούχος στην Ελλάδα; Είσαι μεγάλο κορόιδο. Διότι ούτε να κρύψεις μπορείς εισοδήματα και είσαι και ο πιο συνεπής φορολογούμενος.
Το κράτος τα ξέρει χρόνια όλα αυτά αλλά βρίσκει την εύκολη λύση των ηλιθίων που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Και αφήνει τα γνωστά λαμόγια, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες παντός είδους να την γλιτώνουν και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.
Από το στατιστικό δελτίου των φορολογικών δεδομένων του υπουργείο Οικονομικών φαίνονται τα εξής:

- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν το οικονομικό έτος 2011 (εισοδήματα 2010) συνολικά ως εισόδημα το ποσό των 81,8 δισ. ευρώ, που είναι και το 70,2% του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε στην οικονομία.
- Οι λοιποί φορολογούμενοι, δηλαδή οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δήλωσαν το ίδιο έτος το ποσό των 34,6 δισ. ευρώ ή το 29,8% του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε στην οικονομία.
- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 5,7 δισ. ευρώ, ή το 55% του συνολικού φόρου εισοδήματος.
- Οι λοιποί φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν 4,6 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού φόρου εισοδήματος στην οικονομία.
- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αν και δηλώνουν το 70% του συνολικού εισοδήματος, πληρώνουν το 55% του φόρου εισοδήματος. Οι λοιποί φορολογούμενοι αν και δηλώνουν το 29,8% του συνολικού εισοδήματος, πληρώνουν το 29,8% του φόρου.
Όταν λοιπόν το κράτος αφήνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην κόβουν αποδείξεις, όταν δε δίνει κίνητρα για να απαιτούν οι καταναλωτές τις αποδείξεις και τα τιμολόγια, όταν βάζει αφορολόγητα όρια και την ίδια στιγμή όλοι δηλώνουν ακριβώς το ποσό που είναι το όριο και ούτε ευρώ παραπάνω, είναι φανερό ότι το φορολογικό σύστημα είναι και άδικο και αναχρονιστικό.
Κι όταν βασίζεται κατά κύριο λόγο στα δηλωθέντα εισοδήματα των κορόιδων που όμως έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, τότε είναι φανερό γιατί καταρρέουν πάντα τα έσοδα.                                http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!