Sabah: Τουρκική εταιρεία θα ανακαινίσει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

peiraios_katastima_1

Φαίνεται πως «χρυσές» δουλειές κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας καθώς η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τράπεζα Πειραιώς, έχει αναθέσει σε τουρκική εταιρεία την ανακαίνιση και αναμόρφωση υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Η είδηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά και κυρίως γιατί αυτή η τουρκική προτίμηση και η μη ανάθεση του έργου σε ελληνικά χέρια την ίδια περίοδο που στην χώρα μας η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Μάλλον σύμφωνα με του ιθύνοντες της τράπεζας Πειραιώς έπρεπε να έρθουν οι Τούρκοι για να μας… ανακαινίσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της οικονομικής σελίδας της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της συγχώνευσης της με μικρότερες τράπεζες που περιήλθαν στην δικαιοδοσία της έχει αρχίσει μεγάλα έργα ανακαίνισης και αναμόρφωσης των περίπου 900 υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Το τεράστιο αυτό έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει, όπως αναφέρει επιδεικτικά η τουρκική εφημερίδα, η τουρκική εταιρεία, İnnova.

Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από τους Τούρκους σε μεγάλη οικονομική επιτυχία και ότι ανοίγει τι «πόρτες» για τις τουρκικές εταιρείες στην οικοδομική αναδιοργάνωση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τουρκική εταιρεία İnnova, που είναι της τουρκικής Türk Telekom, έχει αναλάβει τον εξοπλισμό και την αναμόρφωση 80 περίπου περιπτέρων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την χώρα.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι μετά την μεγάλη οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η οποία έπληξε και το ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα είχε σαν συνέπεια ότι πολλές ελληνικές τράπεζες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση για να έχουν δυνατότητες επιβίωσης.

Στα πλαίσια αυτά η ελληνική Τράπεζα Πειραιώς, που θεωρείται σαν μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, προχώρησε στην εξαγορά κάποιων μικρών ελληνικών τραπεζών με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα υποκαταστήματα της σε όλη την χώρα ενώ πολλά από αυτά θα έπρεπε να κλείσουν και αλλά να ανακαινιστούν και να αναμορφωθούν.

Το έργο αυτό λοιπόν της ανακαίνισης και αναμόρφωσης των υποκαταστημάτων σε μεγάλο μέρος ανέλαβε η τουρκική εταιρεία, εξέλιξη που θεωρήθηκε σαν μεγάλη στρατηγικής σημασίας επιτυχία από τους Τούρκους, καθώς για πρώτη φορά βάζουν με αυτόν τον τρόπο «πόδι» στις εξελίξεις του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και αποκτούν πρόσβαση στα έργα που γίνονται σε όλη την χώρα στα τραπεζιτικά καταστήματα.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας İnnova, Aydın Ersöz, η τουρκική εταιρεία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια πρόοδο στην ανάληψη έργων στο εξωτερικό της Τουρκίας και έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων εκτός από την Ελλάδα στην Γερμανία, στην Νότιο Αφρική, ενώ ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και στην Μέση Ανατολή.

Για την τράπεζα Πειραιώς, ο διευθυντής της İnnova τόνισε πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες με 14 χιλιάδες υπαλλήλους και 900 υποκατάστημα σε όλη την χωρά, γι’ αυτό και η ανάθεση στην τουρκική εταιρεία της ανακαίνισης 80 περίπου υποκαταστημάτων της θεωρήθηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τουρκικής εταιρείας.

Η İnnova, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, έχει 800 υπάλληλους και διατηρεί μεγάλο γραφείο ανάληψης έργων στο Ντουμπάϊ, ενώ διατηρεί γραφεία στην βόρειο Αφρική και σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στόχος της είναι να αναλάβει έργα και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς δεν βρήκαν κάποιον άλλον να αναθέσουν τα έργα που γίνονται στα υποκαταστήματα τους και τα ανέθεσαν στους Τούρκους, την ιδία περίοδο που το Αιγαίο φλέγεται από τις τουρκικές προκλήσεις και τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν κρουαζιέρες έξω απ το Σούνιο.

Αλλά βλέπετε, αυτά είναι ανάξια λόγου και προσοχής και εμείς ακόμα θεωρούμαστε πως… είμαστε ανεξάρτητη χώρα.

Για την τράπεζα Πειραιώς βέβαια όλα είναι μια χαρά και η χώρα, (δηλαδή η τράπεζα), ξανά… προς την δόξα τραβά!

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Τουρκολόγος (kostasxan.blogspot.gr),http://national-pride.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!