Γερμανικά ΜΜΕ: Υπάρχει μια καλή και μια κακή είδηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές


 Γερμανικά ΜΜΕ: Υπάρχει μια καλή και μια κακή είδηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές

Oλη η Ευρώπη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως τα γερμανικά ΜΜΕ, αφού τόσο η σταθερότητα της κυβέρνησης όσο και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ενδιαφέρουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, ΑRD και ZDF, μεταδίδουν συνεχόμενες ανταποκρίσεις από την Αθήνα δίνοντας τον εκλογικό παλμό.
Η ARD αναφέρει πως το καλό νέο της βραδιάς είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να παραμένει σταθερή, ενώ ως κακή είδηση μετέφερε το γεγονός ότι στην επόμενη Ευρωβουλή θα εκπροσωπηθεί η Χρυσή Αυγή, ένα «ανοιχτά φασιστικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό κόμμα».

Στο ακανθώδες ερώτημα αν αυτό το ποσοστό μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, το συμπέρασμα του Γερμανού ανταποκριτή είναι αρνητικό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Οπως σημείωσε,το φθινόπωρο μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν, ενώ αναφέρθηκε και στο ορόσημο της προεδρικής εκλογής το 2015.
Ο ανταποκριτής, απαντώντας σε ερώτηση εάν η πορεία των μεταρρυθμίσεων τίθεται σε κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται εναντίον του προγράμματος λιτότητας και ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται και πρόσθεσε ότι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί ελάφρυνση του χρέους, μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωσης των επιτοκίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!