Τα «μαύρα» κάστρα της Χρυσής Αυγής: Η ΓΑΔΑ, οι γειτονιές του Πειραιά και η Λακωνία


 Τα «μαύρα» κάστρα της Χρυσής Αυγής: Η ΓΑΔΑ, οι γειτονιές του Πειραιά και η Λακωνία


Η εκλογική μάχη της Κυριακής ήταν η τρίτη κατά σειρά που η Χρυσή Αυγή δεν κρατάει απλώς τις δυνάμεις της, αλλά τις βλέπει να αυξάνουν.
Οπως αναφέρει και το Εθνος σε σχετικό άρθρο, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων μπορεί η Χρυσή Αυγή να μην κατέγραψε διψήφιο ποσοστό, όπως προσδοκούσε ή όπως κατέγραφαν πολλές δημοσκοπήσεις, ωστόσο η αύξηση των ποσοστών της είναι ραγδαία και αξιοσημείωτη.
Να σκεφτεί κανείς πως στις Ευρωεκλογές του 2009 είχε πάρει ποσοστό 0,46% (!), κάτι που σημαίνει πως μέσα σε πέντε χρόνια ανέβασε κατακόρυφα την επιρροή της καταγράφοντας άλλες εννιά μονάδες στις τάξεις της.


Η ακροδεξιά οργάνωση σημείωσε νέα άνοδο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 (είχε πάρει 6,92%) και τις αυτοδιοικητικές την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην εκλογική περιφέρεια Α' Αθηνών έλαβε ποσοστό 10,44% και στη Β' Αθηνών 8,31%, σημειώνοντας σε σχέση με τις εκλογές του 2012 - άνοδο 2,56% και 1,90% αντίστοιχα. Στην περιφέρεια Αττικής που την περασμένη Κυριακή ο Ηλ. Παναγιώταρος πήρε ποσοστό 11% η Χρυσή Αυγή σημείωσε νέα άνοδο φτάνοντας το 12,20% και σε σχέση με τις εκλογές του 2012 η άνοδος αγγίζει το 2,2%.

Οι πολύπαθες γειτονιές της Α' και Β' Πειραιώς έδωσαν ποσοστά 10,19% και 11,34%, προκαλώντας ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είναι η εκλογική περιφέρεια που ανήκουν οι περιοχές της Νίκαιας, του Περάματος και του Κερατσινίου, όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας και ξυλοκοπήθηκαν άγρια τα μέλη του ΠΑΜΕ από χρυσαυγίτες. Σ' αυτές τις γειτονιές, που άλλοτε αποτελούσαν κάστρα της Αριστεράς, τα ποσοστά της ΧΑ ανέβηκαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις εκλογές του 2012.
Παράλληλα, η άνοδος κατά 3,47% και 4,21% στις εκλογικές περιφέρειες της Α' και Β' Θεσσαλονίκης αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για την πόλη που πλήρωσε τη ναζιστική θηριωδία με το αίμα 50.000 Ελλήνων εβραϊκής καταγωγής.
Το φαινόμενο... ΓΑΔΑ
Σε «μαύρα κάστρα» της Χρυσής Αυγής αναδεικνύονται τα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν οι ένστολοι. Πρόκειται για τις ειδικές λίστες των ετεροδημοτών αστυνομικών και στρατιωτικών, καθώς και των υπόλοιπων εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας που ψήφισαν για τις ευρωεκλογές εκεί όπου υπηρετούν.
Πιο συγκεκριμένα, στα εκλογικά τμήματα γύρω από τη ΓΑΔΑ το φασιστικό μόρφωμα συγκεντρώνει διψήφια ποσοστά. Το χαμηλότερο ποσοστό είναι το 8,91% στο 816 τμήμα, ενώ το μεγαλύτερο στο 811, όπου η ΧΑ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη με 17,34%. Εκεί όμως που η φασιστική οργάνωση εκτοξεύεται σε ποσοστά είναι στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Αμπελακίων. Τα περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που είχαν ενσωματωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής έφερναν τη ΧΑ δεύτερη δύναμη (μετά τη ΝΔ), όπως π.χ. με 23,77% στο 1025 τμήμα, 22,73% στο 1018 και 19,63% στο 1019.

Τρίτη δύναμη
Δεν είναι μόνο οι ψήφοι των ενστόλων υπέρ της φασιστικής παράταξης. Από τις 56 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες χωρίζεται η ελληνική επικράτεια σε περισσότερες από τις μισές αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα, σε 29 περιφέρειες της χώρας περίπου ένας στους δέκα ψήφισε νεοναζί. Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 42%, τα υψηλότερα ποσοστά της η ΧΑ κατέγραφε στον Νομό Λακωνίας (15,59%), στο Κιλκίς (13,16%), στην Πέλλα (12,97%), στην Ημαθία (12,86%) και στην Καστοριά (12,27%). Τα χαμηλότερα ποσοστά του φασιστικού μορφώματος καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά στην Κρήτη, όπου στο Ηράκλειο πήρε 4,21%, στο Λασίθι 3,54%, στο Ρέθυμνο 4,08% και στα Χανιά 6,43%. Προπύργια δημοκρατίας υπάρχουν σε πολλά ακόμη μέρη, όπου οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στις σβάστικες της ΧΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!