«Η κρυφή ζωή του Φιντέλ Κάστρο» - Βιβλίο αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρόεδρος της Κούβας ζούσε σαν κροίσος



Ένα νέο βιβλίο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται στη ζωή του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, πρόκειται... «να ταράξει τα νερά» και να πολλαπλασιάσει τα ερωτήματα για το αν τελικά η ζωή των κομμουνιστών πολιτικών είναι... λιτή.

Ο πρώην σωματοφύλακας του Κάστρο, Juan Sanchez Reinaldo, έδωσε τις πληροφορίες για να γραφεί ένα βιβλίο για τον Κάστρο, στο οποίο αποκαλύπτει ότι ο κομμουνιστής πρόεδρος έζησε μια ζωή μέσα στην χλιδή, με ιδιωτικό νησί που διέθετε φάρμα με χελώνες και δελφίνια, καθώς και με δικό του γιωτ!

Ο τίτλος του βιβλίου είναι: «La vie cachee de Fidel Castro», δηλαδή, «Η κρυφή ζωή του Φιντέλ Κάστρο» και έρχεται στην κυριολεξία να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον πρώην πρόεδρο της Κούβας, ότι δηλαδή έζησε μια λιτή και απλή ζωή.

Το βιβλίο έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας Axel Gylden, ο οποίος βασίστηκε στις πληροφορίες που του έδωσε ο επί 17 χρόνια σωματοφύλακας του Κάστρο, Juan Sanchez Reinaldo, o οποίος ισχυρίζεται ότι το ιδιωτικό νησί του κουβανού ηγέτη έμοιαζε με «Κήπο της Εδέμ», ενώ ο Κάστρο δεν πήγαινε πουθενά αν δεν είχε δίπλα του τουλάχιστον δέκα σωματοφύλακες!

Ο πρώην σωματοφύλακας αποφάσισε να δώσει πληροφορίες για τη ζωή του Κάστρο, αφού, όπως δηλώνει, έπεσε στη δυσμένεια του προέδρου και έμεινε αρκετά χρόνια στη φυλακή ζώντας, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, σαν σκυλί. Όταν αποφυλακίστηκε κατέφυγε στις ΗΠΑ, όπως έχουν κάνει και πολλοί συμπατριώτες του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τον στενό κύκλο του Κάστρο, αποκαλύπτει πληροφορίες και μυστικά για τη ζωή του πρώην προέδρου, που παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ το 2008, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζειhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!