Τελικά αποτελέσματα Δήμου Θεσσαλονίκης. Κερδισμένοι και χαμένοι

δείτε τα αναλυτικά:



Μερικές παρατηρήσεις:

Ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε 47.628 ψήφους έναντι 41.735 το 2010, αύξησε δηλαδή κατά 5.893 τις ψήφους

Ο Σταύρος Καλαφάτης πήρε 34.564 ψήφους έναντι 47.113 του Γκιουλέκα, έχασε δηλαδή 12.549 ψήφους ή πήρε 27% λιγότερες ψήφους από τον Γκιουλέκα ! Προφανώς το πείραμα των άγνωστων rookies υποψηφίων δεν απέδωσε. H επίδοση απέναντι στον εκλεκτό του Βενιζέλου, που αυτή τη φορά δεν είχε τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι απαγοητευτική και ενδεικτική, ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν έχασε ο Γκιουλέκας, όπως έλεγαν πικραμένοι -και άσχετοι όπως πάντα με την πολιτική νεοδημοκράτες- αλλά κέρδισε ο Μπουτάρης και το αιώνιο μότο "να μη βγει η δεξιά". 

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης πήρε 13.968 ψήφους έναντι 4.557 του 2010, σημείωσε δηλαδή αύξηση κατά 306%  (!) κεφαλαιοποιώντας τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Δελής (ΚΚΕ) πήρε 8.233 ψήφους έναντι 11.802 που πήρε ο προηγούμενος υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, γεγονός που δείχνει ότι ένα μέρος του ΚΚΕ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε και ο Στέλιος Παπαθεμελής, που είχε πάρει 7.509 ψήφους. Φαίνεται ότι οι ψήφοι του Στ.Παπαθεμελή, διοχετέυθηκαν στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ.Μπουτάρη και του ΣΥΡΙΖΑ Τρ.Μηταφίδη και κανείς στη ΝΔ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η παράταξη του Αρτέμη Ματθαιόπουλου μπαίνει άνετα στο Δ.Σ. με δύο μέλη (τα οποία όμως θα υποστούν ανηλεή διωγμό στη Madre d' Israel), ενώ κερδίζει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο και ο αξιόλογος Γιώργος Ρακκάς κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο για την πόλη.

Αν θέλουμε να περιγράψουμε με μια λέξη το εκλογικό αποτέλεσμα, πρόκειται για μια πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας (η οποία όπως όλοι ξέρετε πλέον, δεν ενοχλεί τη Συγγρού που επιθυμεί διακαώς να εκλεγεί ο κ.Μπουτάρης, ώστε να μη διαλύσει την κυβέρνηση ο κ.Βενιζέλος, που στηρίζει την πολιτική του επιβίωση στην εκλογή Μπουτάρη και δευτερευόντως Καμίνη).

Πρόκειται επίσης για έναν προσωπικό θρίαμβο του Ευάγγελου Βενιζέλου, αφού όλοι όσοι απαίτησε να εκλεγούν, τα κατάφεραν !
ο πραγματικός και μοναδικός νικητής των δημοτικών εκλογών

δείτε ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση ανά εκλογικό διαμέρισμα εδώ και την πολιτική μας εκτίμηση για το β΄γύρο εδώ                                                                http://taxalia.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2809.html#more  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!