Ντάισελμπλουμ: Τι να καταλάβει ο Έλληνας από πρωτογενές πλεόνασμα όταν αγωνίζεται να επιβιώσει


 Τι είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε συνέδριο για την Ευρώπη στην "Hertie School of Governance" του Βερολίνου

«Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Έλληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει ότι η Ελλάδα έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που για μας στο Eurogroup αποτελεί σημαντικό δείκτη. Τι λέει όμως αυτό σε έναν πολίτη στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και επισήμανε ότι μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές «η Ευρώπη δεν είναι πλέον κάτι που δεν αμφισβητείται».

«Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ισπανό που έχασε την δουλειά του ότι υπάρχει μικρή μείωση της ανεργίας στην πατρίδα του ή σε έναν Ιρλανδό, του οποίου το σπίτι έχασε το ένα τέταρτο της αξίας του, ότι σημειώνεται μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε συνέδριο για την Ευρώπη στην "Hertie School of Governance" του Βερολίνου και τόνισε ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία βελτιώνονται μεν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, «προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ισχυρή ανάπτυξη, αυτή τη φορά σε βιώσιμη βάση».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι κατά την δική του ανάλυση, σημαίνει ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αφορούν την νομισματική ένωση.
«Σε άλλες περιπτώσεις έχω ταχθεί υπέρ της χαλαρότητας στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά μόνο για χώρες οι οποίες έχουν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί και τις δύο προκλήσεις, τόσο την δημοσιονομική όσο και αυτή των μεταρρυθμίσεων και πρέπει να διασφαλίσουμε την δημοσιονομική σταθερότητα», σημείωσε, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν χρειάζεται ένας μόνιμος επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ο ίδιος δεν ενοχλείται από τον συνδυασμό της θέσης με την θέση του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, αλλά επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί η εντολή και οι αρμοδιότητες που θα έχει ο επικεφαλής του Eurogroup και μετά να αποφασιστεί εάν χρειάζεται πράγματι ένας τέτοιος αξιωματούχος.http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!