Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που επιχειρούν τέτοια κίνηση και τέτοια κλιμάκωση---ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ

26/5/2014 4:50:00 μμ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΕΕΘΑ

ΠΛΟΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΧΥ

Την Δευτέρα 26 Μαΐου τα εξής πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού: “KEMAL REIS”, “MELΤEM”, “ΙΜΒΑΤ”, “RUZGAR”, και “FIRTINA”, τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014” κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, και εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία,  καθόλη τη διάρκεια του πλου τους.


Εισβολή τουρκικού Στόλου αποτελούμενη από πέντε πολεμικά σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στις Κυκλάδες στην περιοχή από την Ανδρο μέχρι την Σίφνο, όπως αναφέρουν οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες:
Συγκεκριμένα οι φρεγάτες και οι ΤΠΚ  “KEMAL REIS”, “MELΤEM”, “ΙΜΒΑΤ”, “RUZGAR”, και “FIRTINA”, οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014”, αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο τουρκικό Στόλο και κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Τα μισά μπήκαν από τις βόρειες Κυκλάδες και τα άλλα μισά συγκλίνουν από την κεντρικές Κυκλάδες. Είναι σαφές ότι πρόκειται για κίνηση που έχει στόχο να "βυθομετρήσει" τις ελληνικές αντιδράσεις.
Στο Ναύσταθμο έχει σημάνει συναγερμός, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Μαχητικά Mirage 2000ΕGM με βλήματα Exocet σηκώθηκαν από την Τανάγρα.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που επιχειρούν τέτοια κίνηση και τέτοια κλιμάκωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!