Αυτοί είναι οι 4 που θέλει διοικητές στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Αλέξης Τσίπρας

 Αυτοί είναι οι 4 που θέλει διοικητές στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Αλέξης Τσίπρας

Αποφασισμένος να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να διορισθεί ένας από τους εκλεκτούς του στη θέση του διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Εχει καταλήξει μάλιστα σε τέσσερα ονόματα που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικά για τη θέση. Πρόκειται για την Λούκα Κατσέλη – που θεωρείται η επικρατέστερη αφού χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από το κόμμα σύμφωνα με τα ΝΕΑ- τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον Θεόδωρο Πανταλάκη (πρώην στέλεχος της ΑΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς) και τον Νίκο Καραμούζη (στέλεχος παλαιότερα της Eurobank και τώρα του Ομίλου Πειραιώς).


Δεν θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για δυνατά ονόματα με γνώσεις για το τραπεζικό και οικονομικό σύστημα και δυνατότητα ισχυρής παρέμβασης. Η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί» να διορίσει διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τώρα που λήγει η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου, φαίνεται πως θα δοκιμαστεί ισχυρά σε αυτή τη μάχη. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί επουδενί να δει στη θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οπως σημειώνουν τα ΝΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δώσει αυτή τη μάχη επηρεασμένος από τη συμβουλή που του έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας:

«Πρόσεξε. Η μοναδική θέση που πρέπει να προσέξεις στην κυβέρνησή σου είναι αυτή (σ.σ. ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος)... Εγώ έτσι την έπαθα.»
Ο Νίκος Καραμούζης

Ο Θόδωρος Πανταλάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!