Άγνωστες «Ατλαντίδες»: Πέντε εντυπωσιακές βυθισμένες πόλεις του κόσμου


 
Η ιστορία για τη βυθισμένη, και υπερ-προηγμένη τεχνολογικά, Ατλαντίδα, είναι πασίγνωστος. Μέχρι όμως να αποδειχθεί η ύπαρξή της, οι λάτρεις των υποβρύχιων αρχαίων μυστηρίων έχουν πολλά ακόμα να εξερευνήσουν... Ακολουθεί η λίστα με τις πιο εντυπωσιακές βυθισμένες πόλεις του πλανήτη.
 
1. Τζαμάϊκα, Port Royal
 
 
Κάποτε διάσημο λιμάνι για πειρατές, ιερόδουλες, και αργότερα ολονύχτια «πάρτι», το Port Royal θεωρείτο κάποτε «η πιο αμαρτωλή και τρελή πόλη του κόσμου».
 
Αυτή η φήμη τελείωσε τον Ιούνιο του 1692, όταν ένας ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ βύθισε την πόλη στον ωκεανό, πνίγοντας περισσότερους από 2.000 κατοίκους της. Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι απέδιδαν το τραγικό αυτό συμβάν στις «αμαρτίες» της πόλης, και όχι στο φυσικό φαινόμενο...
 
Σήμερα η πόλη βρίσκεται 40 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ενάλιους αρχαιολογικούς προορισμούς, εξαιτίας και των αντικειμένων που ακόμη ανασύρονται.
 
 
2. Ιαπωνία, οι Πυραμίδες της Yonaguni-Jima
 
 
Ακόμη και σήμερα, οι ειδικοί διαφωνούν για το αν το υποβρύχιο μνημείο Yonaguni, πολύ κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας, κατασκευάστηκε από άνθρωπο ή δημιουργήθηκε από τη φύση.
 
Ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν τη θεωρία ότι δημιουργήθηκε από φυσικά φαινόμενα, η λεπτομέρεια της χάραξης που έχουν οι πέτρες και τα τριγωνικά σχήματα, προκαλούν εύλογες σκέψεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί τυχαία. Η πυραμίδα έχει ύψος 250 ποδιών, ξεκινώντας από το βυθό της θάλασσας.
 
 
Οι ειδικοί λένε ότι αν κατασκευάστηκε από άνθρωπο, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των Παγετώνων, περίπου το 10.000 π. Χ.
 
3. Ινδία, κόλπος του Cambay, Dwarka
 
 
Η αρχαία πόλη του Κρίσνα κάποτε θεωρείτο μυθικός τόπος (όπως και η Τροία...), μέχρι που ανακαλύφθηκαν τα ερείπιά της το 2000. Σύμφωνα με το μύθο, ο Άρχοντας Κρίσνα είχε μια θαυμαστή πόλη με 70.000 παλάτια, κατασκευασμένα από χρυσό, ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Όταν πέθανε ο Κρίσνα, η πόλη βυθίστηκε.
 
Τα ερείπια βρίσκονται 131 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στην πόλη Dwarka, μια από επτά πιο παλιές πόλεις της Ινδίας. Ακουστικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ερείπια έχουν έναν θαυμαστό γεωμετρικό σχηματισμό. 
 
Ένα από τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί χρονολογείται στο 7.500 π.Χ., στοιχείο που ενισχύει τη θεωρία ότι πρόκειται για την αρχαία πόλη του Λόρδου Κρίσνα.
 
 
4. Κίνα, η πόλη του Λιονταριού, λίμνη Quiandao
 
 
Ίσως η πιο εντυπωσιακή υποθαλάσσια πόλη του κόσμου, κατασκευάστηκε την περίοδο μεταξύ του 25 και του 200 μ.Χ. και εκτείνεται σε επιφάνεια 62 ποδοσφαιρικών γηπέδων. Βυθίστηκε εσκεμμένα, το 1950, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα φράγμα στην περιοχή και βρίσκεται 85 με 131 πόδια κάτω από την επιφάνεια της τεχνητής λίμνης.
 
 
Τα γλυπτά που διακοσμούν την πόλη την καθιστούν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κίνας.
 
5. Αίγυπτος, Αλεξάνδρεια, παλάτι της Κλεοπάτρας
 
 
Πολύ κοντά στις ακτές της Αλεξάνδρειας βρίσκεται αυτό που πιστεύεται ότι ήταν το παλάτι της βασίλισσας Κλεοπάτρας. Το παλάτι βυθίστηκε από έναν σεισμό πριν από 1.500 χρόνια. Στο σημείο οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει και έναν ναό της Ίσιδος, ένα αρχαίο μουσείο και -ίσως, απομένει να αποδειχτεί- τον τάφο της Κλεοπάτρας.
 
 
Στον χώρο απαγορεύονται οι καταδύσεις, σε μερικά χρόνια όμως αναμένεται να δημιουργηθεί καταδυτικό πάρκο.
 
(Πηγή: thespiritscience.net , earthporm.com)
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!