EFES 2014: Eικόνες από ένα νέο "1453" αν δεν συνέλθουμε...


Mε μια μεγάλη αποβατική ενέργεια oλοκληρώθηκε σήμερα νότια της Σμύρνης η ετήσια διακλαδική άσκηση EFES των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) στην οποία συμμετείχαν 8.000 άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 480 βαθμοφόρων υπό τα όμματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και 50 ξένων παρατηρητών.
H άσκηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 30 Μαΐου και συμμετείχαν 7.000 στρατιωτικό προσωπικό, 23 αποβατικά σκάφη, 22 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών, Αεροπορικών Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Το σενάριο προέβλεπε με αεραπόβαση, δημιουργία αεροπρογεφυρώματος που ενισχύεται από δυνάμεις που μεταφέρονται με ελικόπτερα, απόβαση και δημιουργία προγεφυρώματος και τελικά συνένωση των δυο.
Φέτος τα δυο διαφορετικά στοιχεία ήταν η “έντονη” χρήση UAV και η συγκρότηση ενός κινητού νοσοκομείου εκστρατείας μέσα στο προγεφύρωμα.
Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες της 11ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ, της 19ης ΤΑΞΠΖ, της 57ης ΤΑΞΠΒ, πέραν της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που υπάγεται στο τουρκικό Ναυτικό.
Σκοπός της άσκησης ήταν η κατάληψη ενός νησιού στο μέγεθος της Χίου, η οποία άλλωστε απεικονίζεται και σε έναν από τους χάρτες των φωτογραφιών, έστω με ελαφρά διαφοροποιημένη την ακτογραμμή.
Εφαρμόστηκαν διάφορα σενάρια μάχης όπως ναυτική απαγόρευση, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις από τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού κλπ.
O σχεδιασμός της άσκησης ανατέθηκε στη Διοίκηση Συγκροτήματος Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti: ΕMÖGK) που έχει συγκροτήσει η 4η Στρατιά.

Eλικόπτερα UH-60 και AS 532 Cougar εκτελούν άσκηση άφεσης βαρέως υλικού σε κατηλειμμένη ακτή ελληνικού νησιού

Από αέρος ανεφοδιασμός με ρίψη πολεμοφοδίων

Ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ. των Τούρκων πεζοναυτών βάλλουν κατά ελληνικών οχυρωμένων θέσεων στα ενδότερα νησιού του Αιγαίου

Τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού από το πυροβολικό των Πεζοναυτών. Οχι ιδιαίτερα εύστοχες...

Tραυματιοφορείς μεταφέρουν σε νοσοκομειακό ελικόπτερο UH-1 τραυματία επί της κατειλημμένης ακτής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!