Γιατί η Γιάννα Αγγελοπούλου εγκωμίασε τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι -Τι είπε για την προεδρία της Δημοκρατίας


 
Την ώρα που το πολιτικό σύστημα καταμετρούσε τις δυνάμεις του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Γιάννα Αγγελοπούλου επέλεξε να κάνει μια εμφάνιση-έκπληξη στην τηλεόραση του Alpha.

Και ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στην εκλογή του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, επέλεξε να στείλει ένα ξεκάθαρο, κωδικοποιημένο μήνυμα, ότι είναι παρούσα στις εξελίξεις που έρχονται.


Η ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα κοινά με κάποιο πολιτικό κόμμα που θα ίδρυε η ίδια, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να έδειχνε ενδιαφέρον για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στην περίπτωση που μετά από μια Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλεγόταν από τον λαό.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου καλωσόρισε το πολιτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σπάει τον δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχη για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Η  κυρία Αγγελοπούλου χαιρέτισε την άνοδο νέων πολιτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τες ως παράγοντες ισορροπίας του δημοκρατικού πολιτεύματος:
«Βλέπω μια ισορροπία -και αυτή είναι καλόδεχτη. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής ως Ελληνίδα διότι δεν είμαστε πια στο status quo που ήμασταν δεκαετίες πριν. Εμφανίζονται νέες δυναμικές, εμφανίζονται νέα κόμματα, νέοι συνδυασμοί. Έχει ήδη ανοίξει ο ορίζοντας σε νέες πολιτικές δυνάμεις και σε άλλα κόμματα -αν εξαιρέσουμε βέβαια το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που είναι αποκρουστικό όπως και το κύμα βίας που εμφανίζεται. Έχουν αναδειχθεί νέες δυνάμεις, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς ήταν τα πράγματα πριν δύο ή τρία χρόνια για συνδυασμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, βλέπουμε αντίθετα συνδυασμούς που είχαν τη μερίδα του λέοντος, να έχουν καταποντιστεί ή σχεδόν. Για εμένα και εννοώ για τον κόσμο, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Καθετί καινούργιο αξίζει την προσοχή μας».

Όταν οι συντονιστές της εκπομπής ζήτησαν από την Γιάννα Αγγελοπούλου  να τοποθετηθεί σχετικά με τα πολιτικά της σχέδια και ιδιαίτερα το εάν θα την ενδιέφερε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, εκείνη απάντησε:
«Οποτε μού ζητήθηκε, έχω προσέλθει. Βάζω όμως έναν όρο: Θέλω να έχω απόλυτη ευθύνη της θέσης που μου δίνεται. Απόλυτη ευθύνη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!