Translate

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Το "μυστικό" της τουρκικής αποβατικής άσκησης EFES 2014: Ασκήθηκαν σε χρήση χημικών όπλων (vid)


 
Τεράστιες δυνάμεις κινητοποίησαν οι Τούρκοι στην άσκηση-εξομοίωση απόβασης σε ελληνικό νησί (πέρσι τα γενικά χαρακτηριστικά της άσκησης έδιναν ως πρώτο στόχο την Σάμο, ενώ εφέτος ήταν η σειρά της Χίου), αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού: Για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσο έντονα και είχαν σημαντικό ρόλο στο σενάριο απόβασης μονάδες ΠΒΧ πολέμου!
Συγκεκριμένα συμμετείχε η ειδική μονάδα που έχει ως αποστολή την "διαχείριση¨της επιχείρησης μέσα σε περιβάλλον χημικού και βιολογικού πολέμου!
Στην πρώτη φωτό μπορείτε να δείτε άνδρες της μονάδας ΠΒΧ πολέμου οι οποίοι προσέγγισαν πρώτοι τις "πληγείσες" περιοχές.

Κι επειδή, φυσικά, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι ελληνικές ΕΔ δεν διαθέτουν τέτοια όπλα, άρα η χρήση αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες έχουν σημαντικό απόθεμα χημικών όπλων κι εδώ θα είναι οι ... δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αμυνόμενους στα νησιά μας που έχουν εγκαταλειψει τις ασκήσεις χημικού πολέμου εδώ και χρόνια...
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στην άσκηση EFES-2014 συμμετέχει συνολικά 8.500 στρατιωτικό προσωπικό, 50 αεροσκάφη, 40 πλοία και 70 λέμβοι εφόδου, 60 άρματα μάχης, 100 πυροβόλα και 1.100 τεθωρακισμένα και τροχοφόρα οχήματα των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών, Αεροπορικών Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων υπό τη διεύθυνση της Στρατιάς Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έχει συγκροτήσει από τον καιρό της ειρήνης τη Διοίκηση Συγκροτήματος Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti: ΕMÖGK) με κύρια αποστολή τη διεξαγωγή αποβατικών επιχειρήσεων.
H τελική φάση της 28ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες και ολοκληρώθηκε στις 22:10, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Necdet Özel, του υπουργού Άμυνας İsmet Yılmaz, των Αρχηγών Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγού Hulusi Akar, Αεροπορικών Δυνάμεων Πτεράρχου Akın Öztürk, Ναυτικών Δυνάμεων Ναυάρχου Bülent Bostanoğlu, Γενικής Δ/νσης Χωροφυλακής Στρατηγού Servet Yörük, Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Adnan Özbal και του Διοικητή Στρατιάς Αιγαίου Αντιστρατήγου Abdullah Atay.
To σενάριό της περιελάμβανε συνδυασμένη νυκτερινή αεραποβατική και αμφίβια ενέργεια σε νησί του Αιγαίου.
Οι αποστολές που εκτελέστηκαν:
  • Νυχτερινή ρίψη αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων με ελεύθερη πτώση από μεταγωγικό CN-235M της Τουρκικής Αεροπορίας με αποστολή τη προσβολή στόχων στο εσωτερικό της αμυντικής τοποθεσίας του εχθρού.
  • Αμφίβια ενέργεια με ελαστικές λέμβους από τμήματα βατραχανθρώπων SAS/SAT του Τουρκικού Ναυτικού με αποστολή την αναγνώριση της ακτής αποβάσεως και εκκαθάριση των κωλυμάτων/ναρκοπεδίων.
  • Αποβατική ενέργεια με χρήση αποβατικού σκάφους αρμάτων (LCT) νέου τύπου που μετέφερε 4 αρμάτα μάχης και 4 ΤΟΜΠ με αριθμό πεζοναυτών για τη δημιουργία προγεφυρώματος.
  • Αεροκίνητη ενέργεια 5 ελικοπτέρων AS532UL Cougar και 10 UH-1H, εκ των οποίων τα πρώτα μετέφεραν εξωτερικά όλμους και τα δεύτερα το προσωπικό τους, με ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων AH-1 Cobra να παρέχει αεροπορική υποστήριξης, εκτελώντας βολές πυροβόλου 20mm και ρουκετών. [4]
  • Παράλληλα την εκτέλεση των παραπάνω ενεργειών πραγματοποιήθηκαν προσβολές χερσαίων στόχων του εχθρού από αριθμό μαχητικών F-16 και F-4E/2020 με βόμβες γενικής χρήσεως αλλά και βόμβες με χημική γόμωση
  • Προσβολή των θέσεων του εχθρού με χημικά βλήματα πυροβολικού των 105 και 155 χλστ.
  • Αναγνωριστικές πτήσεις mini-UAV και διαβίβαση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στο Επιχειρησιακό Στρατηγείο

g
Απολύμανση οχήματος από ΠΒΧ ουσίες. Φυσιικά από τα φίλια πυρά...

Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας
Η σημαντικότερη καινοτομία στη φετινή άσκηση ήταν η ανάπτυξη Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας, αποτελούμενου από 28 σκηνές και 23 κοντέινερ, όπου πραγματοποιήθηκαν υγειονομικές εξετάσεις κατοίκων της περιοχής για προπαγανδιστικούς λόγους.

Α
Αεροκίνητη ενέργεια 5 ελικοπτέρων AS532UL Cougar και 10 UH-1H με υποστήριξη  από ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων AH-1 Cobra
Στις 09:30 εκτοξεύθηκε mini-UAV πάνω από το χώρο της άσκησης και πραγματοποιήθηκε χαηλή διέλευση αναγνωριστικού RF-4E της Τουρκικής Αεροπορίας. Στις 09:42 πραγματοποιήθηκε αεραποβατική ενέργεια από 5 ελικόπτερα AS532UL Cougar, 10 UH-1H και 2 S-70A-28, τα οποία μετέφεραν ισάριθμους ρυμουλκούμενους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών TR-107 των 107mm με ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων AH-1 Cobra σε ρόλο συνοδείας.
Ακολούθησε προσβολή στόχων από ζεύγος αεροσκαφών F-4E/2020 και αποβατική ενέργεια με ελαστικές λέμβους σε δύο κύματα.
Στις 10:04 δόθηκε επεισόδιο αεροδιακομιδής με χρήση ελικοπτέρου S-70A-28, από το οποίο η ομάδα διάσωσης καταρριχήθηκε με fast rope και περισυνέλεξε το τραυματία.
Στις 10:15 εκτελέστηκε αποβατική ενέργεια από 2 αποβατικά σκάφη αρμάτων (LCT), τα οποία αποβίβασαν άρματα μάχης M48A5T2 που πραγματοποίησαν βολές εν κινήσει κατά την προώθησή τους, και 3 αποβατικών σκαφών μηχανοκινήτων (LCM), τα οποία αποβίβασαν προσωπικό.
Στις 10:20 τάχθηκαν 6 οβιδοβόλα των 105 και 155mm που ξεκίνησαν βολές παράλληλα με τα LCM/LCT που παρείχαν πυρά υποστήριξης. Ταυτόχρονα, αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν ρίψη 20 βομβών σε διάστημα 10 λεπτών.
ff
H αεροκίνητη ενέργεια εκτελείται πριν τα  LCT/LCM προσεγγίσουν την ακτή αποβάσεως.
g
Αρματα μάχης M48A5T2 και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης  σε ημι-αστικό περιβάλλον.
kk
Ο Στρατηγός Necdet Özel με τον Τούρκο πρωθυπουργό Tayyip Erdoğan στο παρατηρητήριο.
Tούρκοι της μονάδας SAT σε μία ανάπαυλα της άσκησης
Ανδρες των Ομάδων Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (ΜΑΚ) της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Φέρουν αραβίδα ΗΚ-416Α5 και διόπτρα (PVS-18;) επί κράνους FAST με πλήρες σύστημα ραγών ARC και ο δεύτερος φέρει επί του όπλου διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης. Εμφανής η απουσία διακριτικών. Τα μαθήματα της Κριμαίας...

H τουρκική στρατιωτική ηγεσία

Eλικόπτερο ΑH-1W υποστηρίζει την απόβαση προσβάλλοντας στόχους στην ακτή του ελληνικού νησιού.

To πρώτο κύμα έφτασε στην ακτή και αναπτύσσεται. Εικόνα που δεν πρέπει να δούμε σε καμιά ακτή ελληνικού νησιού σε τέτοια έκταση. Αν καταφέρουν και αποβιβαστούν με πιθανή την τοπική αεροπορική υπεροχή που θα αποκτήσει η ΤΗΚ θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί το προγεφύρωμα. Ολοι τα αποβατικά σκάφη είτε LST, είτε LCT, είτε απλές φουσκωτοί λέμβοι πρέπει να εξουδετερωθούν πριν φτάσουν στην ακτή.

Η απόβαση του πρώτου κύματος σε εξέλιξη. Προσέξτε την αλλαγή χρώματος των τουρκικών ελαστικών επιθετικών λέμβων από χακί ή μαύρες σε λευκές. Κατ'αυτό τον τρόπο δυσχεραίνεται η ακριβής σκόπευση λόγω της λευκής γραμμής που αφήνουν τα σκάφη κατά την πλεύση τους.                                                                                                  http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: