Ο κύβος ερρίφθη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Όπως είναι ξεκάθαρη και η διαπίστωση των ξένων ηγετών, ότι σε λίγο διάστημα από τώρα θα συνομιλούν μαζί του, ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που με τη συνεπή ρητορική του για τις ολέθριες επιπτώσεις του Μνημονίου στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, και την εθνικά υπεύθυνη στάση του να «βάλει πλάτη» για τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε σμπαραλιάσει την εικόνα της Ελλάδας στους διεθνείς εταίρους μας, κέρδισε τις πολιτικές και ουσιαστικές εντυπώσεις, συναντήθηκε χθες με τον άλλοτε αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μια συνάντηση στην οποία επικεντρώθηκαν και πάλι όλα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς το «σύστημα» συνεχίζει να επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Πρόεδρό της, προκειμένου να συναινέσουν… αδιαμαρτύρητα στα πάντα. Χωρίς μάλιστα, πολλές φορές, να γνωρίζουμε… τι ακριβώς περιλαμβάνει η ατζέντα.

Ο Αντώνης Σαμαράς φυσικά, έθεσε τις αυτονόητες κόκκινες γραμμές. Επισημαίνοντας ότι για να συναινέσει σε νέες μειώσεις μισθών, που μετά βεβαιότητας θα συνεπάγονται περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, θα πρέπει να έχουν συναινέσει πρωτύτερα οι κοινωνικοί εταίροι. Δηλαδή, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Ακόμη, με το να μην υποχωρήσει από την επίσης αυτονόητη αναγκαιότητα διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών μέσα στο επόμενο τρίμηνο, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να χάνει άλλο χρόνο. Και επιδιώκει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να αποφασίσουν οι Έλληνες για το μέλλον τους. Ο κύβος ερρίφθη.
statesmen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!