Σε βαρύ κλίμα αύριο Σάββατο η σύσκεψη των αρχηγών


 

Μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, που αναμένεται να δημιουργηθεί από τις απαιτήσεις της τρόικα για το μίνι «Μνημόνιο» συνέρχεται αύριο η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.


Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τους κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, να συμφωνήσουν επί του κειμένου προαπαιτήσεων της τρόικα, κείμενο που όπως αποκάλυψε από το πρωί χθες ο Real.gr, παραδόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και τους αρμόδιους υπουργούς.


Η συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση πάνω στο κείμενο θεωρείται ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, πιθανόν το κείμενο με τα προαπαιτούμενα να μην χρειαστεί να ψηφιστεί από τη Βουλή, όπως βεβαίως θα συμβεί αν όλα προχωρήσουν ομαλά με τη νέα δανειακή σύμβαση και με το νέο Μνημόνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμα σκληρότερα μέτρα.


Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, ανησυχεί ιδιαιτέρως όχι μόνο για το τι θα πράξουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη συνέχεια, αλλά και για την ψήφο των βουλευτών της πλειοψηφίας σε περίπτωση που το κείμενο των προαπαιτουμένων κατατεθεί προς έγκριση στο Κοινοβούλιο.


Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και σκληρές κοινωνικές αντιδράσεις, με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να συζητούν για πανελλαδική απεργία αρχές Φεβρουαρίου.          πηγη:Nationalpride

Σχόλια

Ο χρήστης internet marketing είπε…
Πως να μην είναι βαρύ το κλίμα με τόσα προβλήματα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!