Κρουαζιέρα τουρκικού δουλεμπορικού στο Αιγαίο - Ανενόχλητο έφτασε στη Πύλο!

  Image

Σοβαρά ερωτηματικά για την επιτήρηση και την ασφάλεια στο Αιγαίο προκαλεί  ο σημερινός πλους τουρκικού λαθρεμπορικού πλοίου το οποίο μετέφερε άνω των 100 λαθρομεταναστών και έφτασε ανενόχλητο ανοικτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, αφού πρώτα είχε αγκυροβολήσει στα Κύθηρα!
Το τουρκικό πλοίο ξεκίνησε από τα παράλια της Μικράς Ασίας με περίπου 100 λαθρομεταναστές, με τελικό προορισμό την περιοχή της Καλαβρίας στην Νότια Ιταλία. Το τουρκικό δουλεμπορικό πλέοντας στα διεθνή ύδατα  κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο από ανατολή προς δύση, χωρίς να εντοπιστεί από το σύστημα επιτήρησης του Λιμενικού και του ΠΝ.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ένα ολόκληρο τουρκικό πλοίο γεμάτο με λαθρομετανάστες κατάφερε να περάσει απαρατήρητο μέσα από τις Κυκλάδες και να αγκυροβολήσει στα Κύθηρα, πριν καταλήξει στον Μεσσηνιακό Κόλπο και αυτό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο τελικά οδηγήθηκε στην Πύλο από σκάφη του λιμενικού όπου και αποβιβάστηκαν οι λαθρομετανάστες.
Αν αυτό το περιστατικό δεν αποδεικνύει πόσο «σουρωτήρι» έχει καταντήσει το σύστημα επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε.
Με τα περιπολικά σκάφη του ΛΣ να μην πραγματοποιούν περιπολίες στο Αιγαίο, λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών, με το σύστημα επιτήρησης VTMIS του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο να βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά παρά το γεγονός ότι υπήρχε και κοινοτική χρηματοδότηση, περιστατικά σαν και αυτά δεν θα πρέπει πια να μας προκαλούν έκπληξη.
Ουσιαστικά οι Τούρκοι διέσχισαν το Αιγαίο χωρίς να υποψιαστεί κανείς τίποτα.  Αν αυτό δεν θεωρείται
διάλυση του μηχανισμού ασφάλειας και επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Εδώ όμως τίθενται σειρά σοβαρών ερωτημάτων.
Τι θα γινόταν το τουρκικό πλοίο δεν μετέφερε λαθρομετανάστες, αλλά Τούρκους καταδρομείς ή πράκτορες με σκοπό την μυστική διείσδυση στην χώρα ; Αν το Αιγαίο είναι αφύλακτο όπως φαίνεται, ποιος θα εμπόδιζε τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις υπονόμευσης στην ηπειρωτική Ελλάδα όπως αυτές που πραγματοποίησαν στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου με τις φωτιές που είχαν κατακλέψει τα ελληνικά νησιά στην δεκαετία του 1990. 
Ποιοι σε τελικοί ανάλυση είναι υπεύθυνοι για την ανυπαρξία του συστήματος επιτήρησης στο Αιγαίο που η ΕΕ χρηματοδοτεί ; Ποιοι αδιαφορούν για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη στερώντας από το ΛΣ τα επαρκή μέσα για να φέρει σε πέρας την αποστολή του και πως θα αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΛΣ τις νέες περικοπές που ζητά η τρόϊκα για να πληρώσουμε τους δανειστές μας ;    
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!