Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη για στήριξη του τουρισμού


Αντωνία Μπούζα: Τουρισμός , Πελοπόννησος και αναγκαίες δράσεις από την Περιφέρεια

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο έως ανύπαρκτο στην Πελοπόννησο , όπως σε όλη την Ελλάδα βέβαια, από τις ακροβασίες και τους πειραματισμούς των Κυβερνώντων , αλλά και το ευμετάβολο της νομοθεσίας που δυσχεραίνει όλο και περισσότερο κάθε επενδυτική προσπάθεια.Οι πολίτες αγωνιούν και περιμένουν να γίνουν σταθερά και στοχευμένα βήματα ανάπτυξης.


Η Μεσσηνία μέσα στο σύνολο της Περιφερειακής δημοκρατίας και των νέων αυτοδιοικητικών δομών, αγωνιά και αυτή όπως και οι άλλες ενότητες για την πορεία και τη μελλοντική τους προοπτική και κατεύθυνση .Η κάθε περιοχή ανάλογα με τις υπάρχουσες υποδομές τη γεωγραφική θέση και δραστηριότητα των κατοίκων της , αναμένει και προσδοκά για ανάπτυξη και ευημερία.

Τόσο η περιφερειακή Αρχή όσο και οι δημοτικές Αρχές, προσπαθούν μέσα σ΄αυτόν τον όλεθρο να κάνουν ότι μπορούν.Εξ ΄άλλου δεν είναι ώρα αυτή αναζήτησης τυχόν ευθυνών.

Είναι η ώρα της δουλειάς και της αναζήτησης ευκαιριών και μόνο.

Στην Πελοπόννησο αυτήν τη στιγμή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού τόσο της Μεσσηνίας , όσο και των όμορων περιοχών.

Κατανοητή και θεμιτή η αγωνία των επενδυτών στον τουρισμό στην Πελοπόννησο να ζητούν και άλλα αεροδρόμια , πλησίον των συμφερόντων τους , ούτως ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Έγιναν συζητήσεις και πάρθηκε απόφαση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης για πτήσεις χαμηλού κόστους , βοηθητικές του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.Επειδή αυτό το έργο που το αποζητά τόσο η Αργολίδα όσο και Αρκαδία ,είναι φανερό ότι αυτήν την περίοδο των ισχνών αγελάδων για τη Χώρα μας , δε μπορεί να προχωρήσει , λόγω του υπέρογκου κοστολογίου που απαιτείται για να λειτουργεί περίπου σαν της Καλαμάτας ,πρέπει να δοθεί έμφαση και ιδιαίτερη προσοχή στο ήδη υπάρχον αεροδρόμιο που είναι της Καλαμάτας και να προχωρήσουν τα έργα που απαιτούνται για να εξυπηρετηθεί όλη περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει πολλές δυσκολίες λόγω της κατασκευής του π.χ οι αντοχές του αεροδιαδρόμου είναι για αεροσκάφη μέχρι 150 θέσεων το πολύ, δεν υπάρχουν ραδιοβοηθήματα που κοστίζουν πανάκριβα , άρα μπορεί να λειτουργεί μόνο ημέρα και με καλές καιρικές συνθήκες , δεν υπάρχουν αίθουσες ,υποδομές για καύσιμα , πίστες για τα αεροπλάνα κ.α.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και το ενδιαφέρον των αιρετών της περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ανάπτυξη του τόπου, ζητώ από τον ίδιο προσωπικά να ενισχύσει την προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού στην Πελοπόννησο, διότι αυτή η περίοδος -μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου- είναι η κρισιμότερη για την επίτευξη συμφωνιών και προγραμματισμού των τουριστικών πακέτων.

Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας , έχει ζητηθεί από διάφορες εταιρείες , να κρατηθεί χρόνος για τον προγραμματισμό των πτήσεων. Αυτές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και είναι αμφίβολο αν όσες έκαναν αυτήν την κίνηση θα έρθουν τελικά.Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει διαφανεί κατά πόσο θα υπάρξει ενδιαφέρον για οριστικοποίηση .

Εκεί όμως που είναι η ευκαιρία για τον τόπο , είναι οι εταιρείες -γραμμής- χαμηλού κόστους, όπως η RYANAIR που έδειξε ενδιαφέρον για την Καλαμάτα για τρείς πτήσεις σε διάφορες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες( Λονδίνο, Βρυξέλλες, Ρώμη κλπ) την εβδομάδα.

Επειδή πρέπει να δείξουμε σαν τόπος το ενδιαφέρον μας και τη στήριξή μας σε τέτοιες προτάσεις που ενισχύουν την ευρύτερη περιοχή και δίνουν τη δυνατότητα να φτάσουν στον τόπο μας φθηνά, γρήγορα και άνετα πολλοί επισκέπτες , μακριά από τα οργανωμένα τουριστικά γραφεία, ελπίζω να αναληφθεί άμεσα από τον κ.περιφερειάρχη πρωτοβουλία συνεργασίας και ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας ,στα μέτρα των δυνατοτήτων μας φυσικά, ούτως ώστε να μη χαθεί αυτή η προοπτική.

Ήδη ο Άραξος έχει οριστικοποιήσει πτήσεις της RYANAIR ενώ η Ρόδος π.χ. έχει περίπου 50 πτήσεις την εβδομάδα .Είναι αντιληπτό νομίζω το μέγεθος της διευκόλυνσης της μετακίνησης των τουριστών ,αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.

Επειδή η στήριξη της περιφέρειας θα προσθέσει ένα συν στη θετική έκβαση της υπόθεσης αυτής, ελπίζω ο κ.Τατούλης να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει την προσπάθεια, αν όχι ανάπτυξης τουλάχιστον διατήρησης του τουρισμού μας.

Σχόλια

Ο χρήστης Κατασκευη ιστοσελιδων είπε…
Ο τουρισμός ανέκαθεν ήταν ένα μεγάλο έσοδο για τη χώρα μας και πρέπει να τον στηρίξουμε.
Ο χρήστης service κινητών είπε…
δυστυχώς έχει χαλάσει πολύ η είκονα μασ προς τα έξω και δύσκολα θα αλλάξει

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!