"Λιτότητα μόνο έχει να προσφέρει η Μέρκελ - Θέμα ημερών η χρεοκοπία της Ελλάδας"

Image
«Θέμα ημερών» χαρακτηρίζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard, Niall Ferguson. Κάνει λόγο και για ένα «ευρωπαϊκό γεγονός Lehman, πιθανόν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας».
Όπως αναφέρει το 24h.gr, ο Ferguson υποστηρίζει ότι η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ είναι πολύ άσχημη αλλά τα πράγματα στην Ευρωζώνη είναι ακόμη χειρότερα και δεν διστάζει να κατηγορήσει ανοιχτά τη Γερμανία και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, προσωπικά, γι' αυτή την εξέλιξη.


«Το μόνο που προσφέρει (η Α. Μέρκελ) είναι λιτότητα, λιτότητα κι άλλη λιτότητα. Κι αυτό απλά δεν αποδίδει. Γι' αυτό η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι χειρότερη απ' ότι ήταν 12 μήνες πριν» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο κ. Ferguson. Κατηγορεί, μάλιστα, τη Γερμανία πως ενώ ζητά δημοσιονομική πειθαρχία από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, στο εσωτερικό της Γερμανίας συμβαίνει αυτό ακριβώς που αρνείται το Βερολίνο να εφαρμόσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Τα χρήματα των πλούσιων Βαυαρών ρέουν προς τα φτωχά ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια».
Προειδοποιεί πως «ό,τι συμβεί στην Ελλάδα, κατά λογική ακολουθία θα συμβεί και για την Πορτογαλία» ενώ εκτιμά ότι εάν η κρίση μεταδοθεί σε Ιταλία και Ισπανία «αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης σχεδιασμος ιστοσελιδων είπε…
Λιτότητα και πάλι λιτότητα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!