Δεν υπάρχουν πλέον λευκές επιταγές


Οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης προσέρχονται στην χθεσινή σύσκεψη
Αν ανατρέξει κανείς τα τελευταία δύο χρόνια και μετρήσει πόσες είναι οι «κρίσιμες» στιγμές και πόσες οι φορές που η Ελλάδα κινδύνευε με χρεοκοπία αν δεν έπαιρνε τα μέτρα που μας ζητούσε η τρόικα, τότε δε θα εκπλησσόταν από τις δηλώσεις του Λ. Παπαδήμου μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ξαναζούμε το ίδιο έργο. Είναι το déjà vu του Μνημονίου. Κάθε φορά που πρέπει να πατήσουμε στο λαιμό τον ελληνικό λαό, μπαίνει το πιστόλι στο τραπέζι. Αυτό ακριβώς έκανε και χθες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Μόνο που για πρώτη φορά οι τελικές αποφάσεις δεν κρίνονται από την ενός ανδρός αρχή.
Δεν κάνει δηλαδή ότι γουστάρει ο Παπανδρέου, τώρα υπάρχει και ο Σαμαράς να βάλει τις δικές του κόκκινες γραμμές. Και στην ουσία τις μόνες κόκκινες γραμμές αφού ο… Γιώργος Κοσταρίκας βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική αναζήτηση για το μέλλον του σοσιαλισμού και το εξαπτέρυγο Καρατζαφέρης πετάει κοτσάνες να πάμε στο ευρωκοινοβούλιο και να εξηγήσουμε την κατάσταση της Ελλάδας.
Όλοι γνωρίζουμε το αφόρητο κλίμα πιέσεων που καλλιεργήθηκε πριν από τη συνάντηση. Δείτε για παράδειγμα τι έγραφαν χθες πριν την σύσκεψη, αλλά και τι μετέδιδαν διαρκούσης της συσκέψεως:
“ Σφοδρό κύμα πιέσεων και εκβιασμών απειλεί την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος συζητεί σήμερα με τους κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη την κλιμάκωση των πιέσεων της τρόικας και των Γερμανών προς την Ελλάδα λίγες ώρες πριν από την αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. …”

 «Πρέπει λοιπόν όλοι να κάνουν από ένα βήμα πίσω για  να δώσουν τα χέρια» επισημαίνει υπουργός που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις (ΣΣ. τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια; Ο Βενιζέλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες)
Ποια μπορεί να είναι η λύση; Να κοπεί σταδιακά ο 14ος μισθός, να γενικευθούν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και οι ελαστικές μορφές εργασίας αφήνοντας ανέγγιχτα τα όρια της γενικής συλλογικής σύμβασης, να πωληθούν ΔΕΚΟ, (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος), να ενοικιαστούν λιμάνια και αεροδρόμια, να δοθεί ήλιος και θάλασσα, αλλά τα δίκτυα να παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου.  
 Αλλιώς, η τρόικα θα διακινδυνεύσει μια καταψήφιση της συμφωνίας που θα έχει επιβάλλει στη Βουλή και η Ελλάδα μία χρεοκοπία. Δύο σενάρια που πολύ απλά σημαίνει ότι όλες οι πλευρές θα χάσουν. Και τα λεφτά είναι πολλά…”
Τι έγραφαν μετά το τέλος της συνάντησης;
Με τη συμφωνία για τις «κόκκινες γραμμές» της διαπραγμάτευσης αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης, που επετεύχθη στη συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προσέρχεται στη κρίσιμη μάχη της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών…οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η χώρα μπορεί να κάνει θυσίες, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ταπεινωτικούς όρους, όπως η επιτροπεία. Επίσης, συμφώνησαν ότι δεν μπορούν να συναινέσουν σε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα….”
Δεν υπάρχουν πλέον λευκές επιταγές, ούτε υπήρξαν ποτέ ασχέτως αν κάποιοι ήθελαν με την ορκωμοσία Παπαδήμου να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι έχει λευκή επιταγή. Και φυσικά όλοι οι κρατικοδίαιτοι …εφημεριδοπώλες το αποσιωπούν ή το υποβαθμίζουν, αλλά οι κόκκινες γραμμές μπαίνουν πλέον από τον Σαμαρά, όπως γράψαμε χθες
Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα
Τα επόμενα 24ωρα είναι σαφέστατα κρίσιμα αφού το PSI συνδέεται με τη νέα δανειακή σύμβαση και με τα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν.
Για το PSI αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το τεχνικό κομμάτι έχει κλείσει, αλλά ενώ όλοι περίμεναν εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, φαίνεται να υπάρχουν πολλά εμπόδια και κυρίως ένα: Ο τελευταίος και πιο σκληρός εκβιασμός της τρόικας να αποδεχθεί η Ελλάδα το ανεκδιήγητο μνημόνιο που μας επιβάλουν.
Οι τροικάνοι συνδέουν άμεσα το κούρεμα με τα σκληρά μέτρα και τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση τη χώρα και όσους αντιστέκονται στο νέο Μνημόνιο.
Ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με την τρόικα έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι για να αποσπάσει τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγός, αλλά δεν τις πήρε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπαδήμος παίζει πολύ καλά το ρόλο που του ανέθεσαν τα αφεντικά του. Όχι ο ελληνικός λαός που πίστεψε ότι θα διαπραγματευτεί για το καλό της χώρας και των πολιτών, αλλά ακολουθεί τις επιταγές της τρόικας για να γίνει η Ελλάδα… αφρικανική χώρα.
«Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους», δήλωσε μεταξύ άλλων χθες προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα μετά την σύσκεψη.
Δεν καταλάβαμε κ. Παπαδήμο. Ο ελληνικός λαός φταίει για τις αστοχίες και τις αποκλίσεις και τις καθυστερήσεις; Η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η σημερινή δε φταίει γιατί το έλλειμμα είναι 10%, το χρέος στα ύψη, η ανεργία πάνω από 18% και ο κόσμος στην απόλυτη ανέχεια;
Αν δεν έφτασαν οι τόσες θυσίες του κόσμου για να σωθεί η Ελλάδα τότε τι χρειάζεται;
Και γιατί ο κ. Παπαδήμος μιλά πάλι για ενότητα και σύμπνοια ώστε να πετύχουμε; Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε μαζί τα καταστρέψαμε και τώρα τρέχουμε και δε φτάνουμε.
Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν στο κοινοβούλιο και στο τι θα κάνουν οι βουλευτές. Οι βουλευτές της ΝΔ καλύπτονται πλήρως πίσω από τις κόκκινες γραμμές του κ. Σαμαρά. Για τις κωλοτούμπες του ΛΑΟΣ δεν έχει νόημα να μιλάμε ενώ η θέση της Αριστεράς είναι δεδομένη. Το ζήτημα είναι τι κάνει το σκορποχώρι του ΠΑΣΟΚ. Θα έχουν το ηθικό ανάστημα να βγουν μπροστά και να σταματήσουν τη νέα λεηλασία του ελληνικού λαού; Η Β. Παπανδρέου είπε ήδη ότι τελευταία φορά που ψήφισε ήταν για να πάρουμε την 6η δόση. Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν να σκιαμαχούν για τα συμφέροντα των συντεχνιών και μόλις έρχονται τα δύσκολα θα κάνουν γαργάρα;   ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Ο χρήστης Προωθηση ιστοσελιδων είπε…
Το ίδιο έργο κάθε μέρα βλέπουμε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!