Ο Τόμπσεν να πάρει το Μνημόνιο και να φύγει!

Το Σάββατο έγραφε το Antinews: «Διώξτε τον αποτυχημένο Τόμπσεν τώρα»
«Διάβασα και άκουσα για αυτές τις ιταμές δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόϊκα. Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:
Πρώτον, ο κ. Τόμπσεν και η παρέα του απέτυχαν παταγωδώς στην Ελλάδα. Το πρόγραμμά τους ήταν για τα μπάζα. Αν δούλευαν σε μια ιδιωτική επιχείρηση, θα είχαν ήδη απολυθεί ως ακατάλληλοι και αποτυχημένοι. Και θα δυσκολεύονταν πολύ να ξαναβρούν δουλειά.
Τώρα προσπαθούν να αιτιολογήσουν την αποτυχία τους φορτώνοντας τις ευθύνες στην Ελλάδα. Ό,τι τάχα δεν κάναμε όσα μας έλεγαν! Παραγνωρίζουν φυσικά ότι η συνταγή τους ήταν λάθος. Πράγμα που παραδέχονται πλέον σε όλες τις πλευρές. Βοά ο διεθνής Τύπος για το “λάθος φάρμακο”. Κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε;

Άλλωστε και στην Πορτογαλία το πρόγραμμά τους εκτροχιάζεται. Οπότε, επαναλαμβανόμενο λάθος;
Δεύτερον, κακώς  η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με διορισμένους υπαλλήλους.  Λυπούμαι περισσότερο για την αξιοπρέπεια της χώρας που τους ανεχόμαστε να μας προσβάλλουν.
Τρίτον, ο κ. Τόμπσεν και η παρέα του θέλουν να μας επιβάλλουν μισθούς Βουλγαρίας. Θα παρακαλούσα λοιπόν, την ελληνική κυβέρνηση, που είναι επιφορτισμένη με τα έξοδα φιλοξενίας τους, να τους μεταφέρει από το Χίλτον και τη Μ. Βρετανία, όπου συνήθως διαμένουν, σε κάποιο ….οικονομικό ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών.
Τόσα μπορεί να πληρώνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα. Αν θέλουν πολυτέλειες, να βάλουν από τη τσέπη τους!
Τέλος, όσο η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους αποτυχημένους, νομιμοποιεί την αποτυχία τους. Τους προσφέρει άλλοθι, να εγείρουν απίθανες αξιώσεις.
Διώξτε τον αποτυχημένο Τόμπσεν, τώρα…
ΥΓ. Και να πως και κάτι άλλο απευθυνόμενος ιδίως στους πολιτικούς αρχηγούς: Μην “μασάτε”, αν ήθελαν να μας χρεοκοπήσουν θα το είχαν κάνει ήδη. Δεν θα έδιναν συνεχώς λεφτά. Έτσι;
Την Κυριακή διαβάσαμε στο «Έθνος» την ανταπόκριση του, συνήθως καλά ενημερωμένου, Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων  μας ενημερώνει ότι ο επικεφαλής της Τρόϊκα παίζει πλέον ένα προσωπικό παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63608881)
Τι μας αποκαλύπτει ο κ. Ιγνατίου:
Πρώτον: ο κ. Τόμπσεν  « κατηγορείται από πολλά μέλη του ΔΝΤ, καθώς επίσης και από τον νυν προϊστάμενό του, Ρεζά Μογκαντάμ, ότι έχει ευθύνη για τον κακό σχεδιασμό του ελληνικού Μνημονίου και για τη μη έγκαιρη αντίδρασή του στη διαφαινόμενη αποτυχία του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας….Από τον Οκτώβριο όλο και περισσότερο ακούγονται φράσεις όπως «λάθος συνταγή», «λάθος φάρμακο», «λάθος πρόγραμμα»..» (ΣΣ, ποιός τα έλεγε αυτά;)
Δεύτερον, στελέχη του ΔΝΤ   κατηγόρησαν την ομάδα του ΔΝΤ  ότι  επέβαλαν  ένα πρόγραμμα  το οποίο ήταν δυσβάστακτο για τον ελληνικό λαό, οδήγησε σε αύξηση του χρέους και σε μία πρωτοφανή, για τα ευρωπαϊκά χρονικά, ύφεση.»
Τρίτον, ο κ. Μογκαντάμ, νυν προϊστάμενος του κ. Τόμσεν, «είχε από την αρχή επισημάνει ότι χωρίς την εφαρμογή ενός PSI η Ελλάδα δεν είχε κανέναν τρόπο να αμυνθεί στις αγορές και να επανέλθει σε μία καλή οικονομική κατάσταση.» Ο κ. Μογκαντάμ είχε πείσει μάλιστα και τον Ντομινίκ Στρος Καν, ότι το «κούρεμα» «ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα». Όμως, οΤόμπσεν τότε τορπίλισε την ιδέα.
Τέταρτον, ο σημερινός του προϊστάμενος  του κ. Τόμσεν  τον έχει, από τον περασμένο Οκτώβριο, υπό στενή παρακολούθηση. Οι πηγές υποστηρίζουν ότι «γι’ αυτό ο κ. Τόμσεν προσπαθεί να αποδείξει σήμερα, που μετατράπηκε σε όψιμο υπερασπιστή του PSI, ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους».
Πέμπτον, πηγές του ΔΝΤ ισχυρίζονται ότι «η στάση του Τόμσεν αποσκοπεί στο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις και να απεμπλακεί το Ταμείο από την Ελλάδα, ώστε να σώσει ο ίδιος την καριέρα του και να μην του καταλογιστούν ευθύνες για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος».
Έκτον, ο πανικός του τον οδήγησε πρόσφατα  σε μία τελείως απαράδεκτη στάση έναντι Ελλήνων αξιωματούχων.
Έβδομον, σε ανύποπτο χρόνο, στο Ταμείο εκφράστηκαν φόβοι ότι η ελληνική πλευρά θα ζητούσε επίσημα την απομάκρυνσή του, μία ενέργεια που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ.
Όγδοον, οι πηγές τονίζουν πως «έχει καταστεί πλέον σαφές σε πολλούς παρατηρητές ότι η επιθετική αυτή στάση του κ. Τόμσεν εξηγείται μόνο από τον πανικό που τον διακατέχει για να διασωθεί ο ίδιος και η καριέρα του στο ΔΝΤ».
Μετά από όλα αυτά, μήπως πρέπει να ζητήσουμε επισήμως την απομάκρυνσή του κ.Τόμσεν;
Δεύτερον, μήπως πρέπει να στείλουμε και το μνημόνιο εκεί που πρέπει;
ΚΡ,   ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Ο χρήστης Προωθηση ιστοσελιδων είπε…
Δε μπορούμε να πληρώσουμε άλλα. Ήδη πληρώνουμε αρκετά...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!