"Απόλυτη σύγκλιση με τους αρχηγούς" λέει ο Λ.Παπαδήμος - Εκχωρούν ή υπερασπίζονται;

Image " "Απόλυτη σύγκλιση" των πολιτικών δυνάμεων για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης  όσον αφορά το μέλλον του  13ου και 14ου  μισθού καθώς και για την απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑΣ για την μείωση των κατώτατων μισθών, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Με βάση με την θέση που συμφώνησαν οι κυβερνητικοί εταίροι προτείνεται το τριετές πάγωμα των μισθών και της μισθολογικής ωρίμανσης. Τα μέτρα αυτά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις πιέσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ να την μείωση του μισθολογικού κόστους.
Με τη υποστήριξη των τριών πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος αναχωρεί στις 17.00 για Βρυξέλλες όπου θα παρουσιάσει και θα διαπραγματευτεί τις ελληνικές θέσεις. 
Σε τελική όμως ανάλυση μήπως όλα αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες δηλαδή η πίεση της ΤΡΟΙΚΑΣ για την μείωση του μισθολογικού κόστους  πρόκειται περί μίας παραπλανητικής συζήτησης και αυτό που τελικά ζητά η ΤΡΟΙΚΑ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως η εκμετάλλευση των ο πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας ; 
Η δήλωση του πρωθυπουργού:
“Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.
Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.
Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.
Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόλις πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών. Πρώτος αναχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ και ακολούθησε ο πρόεδρο του ΛΑΟΣ οι οποίοι δεν πραγματοποίησαν δηλώσεις. Η σύσκεψη διήρκησε πάνω από δύο ώρες. Στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει ο Γ. Παπανδρέου μαζί με τον πρωθυπουργό.
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κάποιες πληροφορίες για το τι συζητήθηκε σύσκεψη. Σε λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!