Σπάνιες εικόνες από τους προσωπικούς χώρους του Χίτλερ




Σπάνιες φωτογραφίες από το χώρο στον οποίο συνήθιζε να χαλαρώνει ο Χίτλερ, κατά την περίοδο που διέπραττε τις φρικαλεότητες το καθεστώς των Ναζί, είδαν το φως της δημοσιότητας.



Οι φωτογραφίες ανήκουν στον γερμανό φωτογράφο Hugo Jaeger, ο οποίος ήταν και ο προσωπικός φωτογράφος του Χίτλερ από το 1936 μέχρι το 1945.

Σε αυτό το φωτογραφικό υλικό φαίνονται τα ακριβά γούστα του δικτάτορα, όσον αφορά τα έπιπλα, τους πίνακες και γενικότερα τον τρόπο που διακοσμούσε τα σπίτια που διέμενε.


Ο Χίτλερ στα προσωπικά του διαμερίσματα προτιμούσε τα τεράστια εκθέματα που προκαλούσαν δέος σε κάθε επισκέπτη, ενώ διακοσμούσε τις τραπεζαρίες και άλλα έπιπλα με πολλά λουλούδια.


Το τεράστιο γραφείο του Χίτλερ στο Βερολίνο της Γερμανίας.


Το προσωπικό δωμάτιο του Χίτλερ στον όροφο πάνω από το γραφείο του.





Δωμάτιο στην οικία Berghof στο Berchtesgaden της Βαυαρίας.






Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ο Χίτλερ συναντιέται με τη σύζυγο του πολιτικού Albert Forster στην οικία του στο Berchtesgaden.





Το γραφείο του Χίτλερ στο Μόναχο της Γερμανίας. Σε αυτό το χώρο υπεγράφη η συμφωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Neville Chamberlain, που έδινε στη Γερμανία ένα μέρος της Τσεχοσλοβακίας.



Ο Χίτλερ στο γερμανικό πλοίο KdF (Kraft durch Freude που σημαίνει «Δύναμη μέσω της χαράς»), στο παρθενικό του ταξίδι τον Απρίλιο του 1939.



Η μυστική «Σπηλιά του Λύκου» του Χίτλερ στην καρδιά ενός δάσους στη βορειοανατολική Πολωνία. Αυτό το κτίριο πρόκειται να γίνει τουριστικό αξιοθέατο.



Newsbeast.gr

http://himaira.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!