ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!


Η είδηση που μας έρχεται από την κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρο αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της αλβανικής προκλητικότητας. Το Εφετείο Κορυτσάς επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον πρόεδρο της οργάνωσης «Ομόνοια Περιφέρεια Κορυτσάς» και μέλος του προεδρείου του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», Ναούμ Ντίσιο, για τα όσα συνέβησαν στο νεκροταφείο της Μπομποστίτσας Κορυτσάς, στις 28 Οκτωβρίου 2010.


Εκείνη την ημέρα είχε πραγματοποιηθεί, από την «Ομόνοια περιφέρεια Κορυτσάς», εκδήλωση για την εθνική επέτειο στο Μνημείο των Ελλήνων Στρατιωτών, που έπεσαν μαχόμενοι στην Μπομποστίτσα, στο Βορειοηπειρωτικό έπος του 1940 και αναπαύονται από τότε στο κοιμητήριο του χωριού. Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης εμφανίστηκαν 20 περίπου αλβανοί (μέλη τόσο της οργάνωσης «ερυθρόμαυρη συμμαχία» όσο και του κόμματος των τσάμηδων), οι οποίοι βεβήλωσαν το Μνημείο, καίγοντας τα στεφάνια, που είχαν κατατεθεί νωρίτερα εκεί. Στην συνέχεια, σκόρπισαν διάφορα οστά, τα οποία είχαν φέρει μαζί τους, για να τα φωτογραφίσουν και να πάρουν πλάνα με βιντεοκάμερα. Έπειτα, αφού τα επανασυνέλεξαν, αποχώρησαν.

Το σκηνοθετημένο αυτό σκηνικό προβλήθηκε την ίδια ημέρα από τα αλβανικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας την πλαστή εικόνα, ότι τα έργα που έγιναν από την Ομόνοια για να κατασκευαστούν τα σκαλοπάτια και ο δρόμος που οδηγούν στο Μνημείο των Ελλήνων πεσόντων, αποτέλεσαν, δήθεν, την αιτία καταστροφής παλιών μνημάτων. Για την πράξη αυτή, κατηγορήθηκε άμεσα ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ναούμ Ντίσιος, αλλά στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρχαν παλιά μνήματα στα σημεία που κατασκευάστηκαν τα σκαλοπάτια και τσιμεντοστρώθηκε ο παλιός χωμάτινος δρόμος, που οδηγεί στο Μνημείο για τους Έλληνες Στρατιώτες, που υπάρχει εκεί από το 1996. Τα παραπάνω, βέβαια, είναι η αφορμή, γιατί η πραγματική αιτία καταδίκης του Ντίσιου ήταν η δυναμική διεκδίκηση, εκ μέρους του, για τα εθνικά ιδεώδη και δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών της Κορυτσάς, οι οποίοι δεν είναι αναγνωρισμένοι ως Έλληνες και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται στον «κουτσουρεμένο» Ελληνικό πληθυσμό, που δέχονται οι αλβανοί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βορείου Ηπείρου.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι, πέρα του ότι το «ελληνικό» κράτος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους εκτός συνόρων Έλληνες, πως οι αλβανοί ανεξάρτητα από το πολίτευμα που έχουν, κάνουν ό,τι μπορούν για να σβήσουν την ιστορική μνήμη και να εξαφανίσουν τον γηγενή Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Χθες ο Χότζα και ο Αλία, σήμερα ο Μπερίσα, αύριο τι; Η υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο δε η διατήρηση του πόθου για την απελευθέρωση (και αυτού) του σκλαβωμένου εδάφους. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!  ΠΗΓΗ:elnewsgr.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!