Παπαδήμος: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Η  Ελλάδα αναμένει να ολοκληρώσει δύσκολες συνομιλίες για το χρέος με τους ιδιώτες πιστωτές μέσα σε λίγες μέρες και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ για μια νέα συμφωνία διάσωσης από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας στο νεοκλασικό του γραφείο του λίγο πριν αρχίσουν και πάλι συνομιλίες με τους τραπεζίτες για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων που είναι το κλειδί για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία, ο κ. Παπαδήμος είπε: “Η Ελλάδα δεν θα κάνει στάση πληρωμών”.

“Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.


Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των προσεχών ημερών”, δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός, μίλησε στο Ρόιτερς λίγα λεπτά πριν ο επικεφαλής διαπραγματευτής των τραπεζιτών Τσάρλς Νταλάρα φθάσει στο γραφείο του για ένα νέο γύρο συνομιλιών.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν επίσης αισιόδοξος σχετικά με τις παράλληλες διαπραγματεύσεις με την τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι συμφωνία αναμένεται σύντομα και για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν σε αντάλλαγμα προκειμένου να χορηγήσουν ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

“Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση με την τρόικα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο.
Ελπίζω νωρίτερα παρά αργότερα”, σημείωσε.
Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο τόσο στις δημοσιονομικές όσο και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με αποτελέσματα που ήδη είναι εμφανή.

“Πολύ περισσότερα έχουν επιτευχθεί από ότι ενίοτε εμφανίζεται δημόσια.
Υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων.

Αλλά εσωτερική υποτίμηση συμβαίνει ήδη.
Περιμένουμε κάποια μέτρια ανάπτυξη να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του 2013″.
Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι περίπου 9,5% του ΑΕΠ το 2011, από 10,6% το 2010.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι εκτιμά τις θυσίες του κόσμου.”Κατανοούμε πλήρως ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ευχαριστημένος με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και ανησυχεί για τις προοπτικές για την οικονομία”, σημείωσε.
“Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναγνωρίζει την ανάγκη για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων μας.

Πιστεύω ότι συνειδητοποιούν ότι και άλλες προσαρμογές είναι απαραίτητες προκειμένου να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη”.
Ερωτηθείς γιατί άφησε μια ήρεμη ακαδημαϊκή καριέρα για το ηράκλειο έργο του να ηγηθεί της Ελλάδας σε μια τόσο δύσκολη εποχή, ο κ. Παπαδήμος είπε: “Έπρεπε να συμβάλω στις προσπάθειες της χώρας να υπερβεί την κρίση”.
Ερωτηθείς τέλος αν το μετάνιωσε, απάντησε: “Μόλις πάρεις την απόφαση, δεν κοιτάς πίσω”.

Σχόλια

Ο χρήστης Κατασκευη ιστοσελιδων είπε…
Αυτό λέμε συνέχεια, δε θα χρεοκοπήσουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!