Η ανατριχιαστικά διαπλεκόμενη δομή της "φωλιάς του κτήνους"






 Image
«Άφησέ με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.A. Rothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ου αιώνα τα γνωστά τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Το περιοδικό «Crash» δημοσιεύει ένα γράφημα του 2009, που αναδημοσιεύουμε από το newsbeast.gr και το οποίο περιγράφει τη διαπλεκόμενη δομή της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, της περίφημης «φωλιάς του κτήνους», όπως την αποκαλούν.
[Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι υπάρχει σημαντικό αφιέρωμα στο εν λόγω θέμα, το οποίο παραμένει καθώς φαίνεται δραματικά επίκαιρο, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ -Νο 156, Ιανουάριος 2012- με τίτλο "1939-1945 Β' ΠΠ - Ο άγνωστος πόλεμος στην οικονομία και στις μυστικές επιχειρήσεις". Σχετική αναφορά γίνεται στη συνέχεια του παρόντος κειμένου]

Ο Αμερικανοκαναδός οικονομολόγος J.K. Galbraith, γνωστός υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, είχε τονίσει ότι «Η διαδικασία, με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα, είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ) είναι ένας διεθνής οργανισμός αποτελούμενος από κεντρικές τράπεζες, που «υποβοηθά τη διεθνή νομισματική και χρηματοοικονομική συνεργασία και δρα ως μια τράπεζα για τις κεντρικές τράπεζες». Δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο καμίας εθνικής κυβέρνησης. Η ΤΔΔ λειτουργεί μέσα από υποεπιτροπές και γραμματείες, αλλά και μέσω του ετήσιου Γενικού Συμβουλίου όλων των μελών της, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Crash».
Επίσης, παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες, μόνο όμως στις κεντρικές τράπεζες ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας και δημιουργήθηκε με τις Συμφωνίες της Χάγης του 1930. Το όνομά της στα αγγλικά είναι Bank for International Settlements (BIS), στα γαλλικά Banque des Reglements Internationaux (BRI), και στα ιταλικά Banca dei Regolamenti Internazionali (BRI). Διαθέτει γραφεία αντιπροσώπων στο Χονγκ Κονγκ και στην πόλη του Μεξικό.


Image
Το 1966 ο Dr. Carroll Quigley, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Georgetown και μέντορας του τότε νεαρού Bill Clinton, στο βιβλίο του με τίτλο: «In Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time», που μεταφράζεται ελεύθερα «Μεταξύ Τραγωδίας και Ελπίδος: Μια Ιστορία του Κόσμου στον Καιρό μας», αποκάλυψε το ρόλο του στα παρασκήνια της μητέρας όλων των τραπεζών σήμερα, της Bank for International Settlements (BSI).
Οι αποκαλύψεις του είναι πολύ αξιόπιστες, διότι εκεί μέσα γαλουχήθηκε από αυτή την παντοδύναμη κλίκα, των Rothschild και των λοιπών βρικολάκων του αίματος και του ιδρώτα των λαών της Γης. Αυτός στο βιβλίο του τους αποκαλούσε «Οι Διεθνείς Τραπεζίτες» και μας λέει ότι ασπάστηκε τις ιδέες και τα πιστεύω όλων αυτών των εξολοθρευτών της ελπίδας και των ονείρων των κοινών ανθρώπων!
Αυτή η τράπεζα, λοιπόν, είναι ιδιοκτησία Κεντρικών Τραπεζών διαφόρων χωρών, οι οποίες Κεντρικές Τράπεζες με τη σειρά τους είναι ιδιωτικές εταιρείες που ανήκουν σε άλλες τραπεζικές εταιρείες, που ανήκουν κυρίως στους Rothschilds, στους Rockefellers και στο συνάφι τους! Μεγάλη ιστορία με αυτή την τράπεζα BIS μετά το τέλος του πολέμου! Είχε κατηγορηθεί ότι ξέπλενε κλεμμένα, τιμαλφή και χρυσό των Ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Κλειδί της επιτυχίας αυτού του τραπεζικού δικτύου, συνεχίζει ο Dr. Quigley, θα είναι ότι οι διεθνείς τραπεζίτες θα εξουσιάζουν και θα χειραγωγούν τις εθνικές οικονομίες των κρατών, αλλά προς τα έξω θα φαίνεται ότι αυτό γίνεται από τους πολιτικούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Κατασκευη ιστοσελιδων είπε…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!