Δεν διάβασαν το Μνημόνιο, λένε!



Ανατρίχιασε ολόκληρος ο ελληνικός λαός χθες το πρωί, όταν άκουσε τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Δεν διάβασα το Μνημόνιο»!!! Είναι απίστευτο. Δεν το χωράει νους ανθρώπου.

Ενας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου, ένας υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ομολογεί δημοσίως ότι συναίνεσε να δεσμευτεί η Ελλάδα για δεκαετίες με μια δανειακή σύμβαση, την οποία δεν έκανε καν τον κόπο να διαβάσει - ούτε λόγος φυσικά να τη μελετήσει.

«Είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο», πρόσθεσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Αν είναι δυνατόν να ξεστομίζει τέτοια πράγματα ένας έμπειρος πολιτικός, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επομένως δυνάμει ίσως και το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας!

Οσο και αν ακούγεται παράδοξο όμως οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την ειλικρίνειά του.

Ομολογώντας ότι δεν έκρινε αναγκαία ούτε την τυπική ανάγνωση του Μνημονίου γιατί είχε να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα, αποκαλύπτει το απερίγραπτο κλίμα ανευθυνότητας μέσα στο οποίο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν το Μνημόνιο, πράγμα που βεβαίως συνιστά πολιτικό έγκλημα κατά της Ελλάδας.

Δεν έχουμε να κάνουμε όμως με μια μεμονωμένη περίπτωση πολιτικής οκνηρίας ενός υπουργού, έστω και σημαντικού, έστω και με φιλοδοξίες να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτό θα ήταν καταδικαστέο, λυπηρό, αλλά αντιμετωπίσιμο.

Η πολιτική τραγωδία της πατρίδας αποκαλύπτεται σε όλη της την έκταση από μια άλλη ομολογία τη νύχτα της Δευτέρας. Αυτή τη φορά της Λούκας Κατσέλη, τότε υπουργού Οικονομίας -κατ' εξοχήν δηλαδή αρμόδιας υπουργού μαζί με εκείνον των Οικονομικών να μελετήσουν το Μνημόνιο- η οποία αποκάλυψε στο Mega ότι της δόθηκε περιθώριο μόλις τριών... ωρών (!!!) για να «μελετήσει» το Μνημόνιο πριν το ψηφίσει.

«Εγώ προσωπικά το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες», είπε επί λέξει, προσθέτοντας ότι και άλλοι υπουργοί είχαν το ίδιο ακριβώς περιθώριο!

Είναι προφανές επομένως ότι το πρόβλημα δεν είναι η αβελτηρία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μεθόδευση του στενού ηγετικού παπανδρεϊκού πυρήνα, ο οποίος υπηρετώντας τον στόχο της πάση θυσία έγκρισης του Μνημονίου διαμόρφωσε συνθήκες που καθιστούσαν ουσιαστικά αδύνατη τη μελέτη των όρων του ακόμη και από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, πόσω μάλλον από τους βουλευτές του.

Πρόκειται δηλαδή για ολόκληρη επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου τους. Εν μέσω πελάγους άγνοιας του περιεχομένου του Μνημονίου, αλλά και εκμετάλλευσης της παροιμιώδους αδιαφορίας και πολιτικής ανευθυνότητας των υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ούτε καν απαίτησαν να μάθουν τουλάχιστον τι ψηφίζουν!

Οταν αναφερόμαστε σε «υφαρπαγή της ψήφου» και «πέλαγος άγνοιας» των υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν χρησιμοποιούμε τους όρους αυτούς ως ελαφρυντικά, αλλά ως σοβαρότατα επιβαρυντικά στοιχεία για την πολιτική τους υπόσταση.

Υπουργοί και βουλευτές που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και δεν ενδιαφέρονται καν να το μάθουν δεν είναι απλώς άχρηστοι ή ανάξιοι, αλλά επικίνδυνοι.

Επικίνδυνοι τόσο για τη χώρα όσο και για την ίδια τη δημοκρατία. Υπονομεύουν στις συνειδήσεις όλων των πολιτών την αξιοπιστία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Απαξιώνουν συλλήβδην όλο το πολιτικό προσωπικό των κυβερνητικών κομμάτων, το οποίο ήδη βρίσκεται σε κατάταξη κατωτάτης υποστάθμης.

Αμφιβάλλουμε αν αντιλαμβάνονται ότι ένας υπουργός που ψηφίζει εν πλήρει αδιαφορία και άγνοια μέτρα ολέθρια για τη χώρα δεν είναι καθόλου καλύτερος στη συνείδηση του κόσμου από έναν υπουργό που τα ψηφίζει συνειδητά και εσκεμμένα.

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ
«Εκρηγνυόμενα γιαούρτια»
Ευρηματικός ο τίτλος τεράστιου ρεπορτάζ της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στην τρίτη της κιόλας σελίδα, αφιερωμένου στους Ελληνες πολιτικούς: «Εκρηγνυόμενα γιαούρτια»!  

Δηλητηριωδώς αντικειμενικοφανής ο επεξηγηματικός υπότιτλος: «Οι Ελληνες πολιτικοί δεν είναι πλέον ασφαλείς από βίαιες επιθέσεις οργισμένων πολιτών. Συχνά απομένει μόνο η φυγή». Εκτενέστατο και άριστα ενημερωμένο και επικαιροποιημένο το ρεπορτάζ με τη λίστα πληθώρας επιθέσεων με γιαούρτια, αβγά ή άγριου «κραξίματος» υπουργών και πολιτικών κυρίως του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη προσφάτως σε ταβέρνα στο Ηράκλειο ή κατά του Κωστή Χατζηδάκη της ΝΔ. Διεθνής πλέον ο διασυρμός των Ελλήνων πολιτικών.
 

Σχόλια

Ο χρήστης internet marketing είπε…
Έτσι λένε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!