Τελεσίγραφο επτά ημερών στην Ελλάδα


Image
Οι Eυρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να συνειδητοποιούν επιτέλους τον τρομερό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να καταρρεύσει η Ελλάδα, την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να ζητήσουν βοήθεια Πορτογαλία και Ισπανία.
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη λήψη πρόσθετων, επώδυνων μέτρων για τους πολίτες, καθώς η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει τις επιταγές των εταίρων.

Επί της ουσίας οι εταίροι και δανειστές έδωσαν στην κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό διορία μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές και την Τρόικα.
Γι' αυτό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίς, έδωσαν διορία 7 ημερών στον Λουκά Παπαδήμο και την τρόικα να δώσουν τα χέρια, αλλιώς θα προχωρήσουν στο «Σχέδιο Β».
Το ερώτημα είναι «ποιο είναι αυτό το εναλλακτικό σχέδιο;». Οι γνώμες διίστανται. Άλλοι πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός του ευρώ. Και άλλοι ότι τελικά θα εκδώσουν ευρωομόλογα και θα κόψουν χρήμα από την ΕΚΤ. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να συμβούν και τα δύο. Ώστε και η χώρα μας να γίνει «παράδειγμα» για τους επόμενους και η ΕΕ να βάλει ένα τέλος στην κρίση που αντιμετωπίζει...
Σε κάθε περίπτωση, PSI και νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Και οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση να έχουν καταστήσει σαφή τη στήριξή τους και τη δέσμευσή τους στη συμφωνία. «Θεωρώ ότι είναι δέσμευση των κομμάτων να στηρίξουν την κυβέρνηση στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που η χώρα έχει έναντι των εταίρων, καθώς και στην ολοκλήρωση και εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Κατασκευη ιστοσελιδων είπε…
Μεγάλη προθεσμία μας δίνουν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!