Νταβούτογλου–Κυπριακό: Νέο τουρκικό casus belli;

Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο νεοθωμανός αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, ο γνωστός για τον υπερφίαλο χαρακτήρα του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Με δηλώσεις του για το Κυπριακό ζήτημα φρόντισε για μια ακόμη φορά… δια της συμπεριφοράς του να δικαιολογήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες που δεν επιθυμούν Οθωμανούς δυνάστες στα κεφάλια τους.
Σε μια συγκεκαλυμμένη απειλή με στόχο την κατατρομοκράτηση των Κυπρίων, ο Νταβούτογλου ανέφερε, ότι «η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον status quo».
Μιλώντας το βράδυ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Α. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη λέγοντας ότι «υπήρξε λίγη πρόοδος». Ερωτηθείς για το αν η Τουρκία θα περιμένει να ολοκληρωθεί η κυπριακή προεδρία στην ΕΕ για να επανέλθει στο θέμα της Κύπρου, σε περίπτωση που στη φάση αυτή δεν βρεθεί λύση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

«Είναι γνωστό το τι θα κάνουμε αν τεθεί θέμα προεδρίας στην ΕΕ χωρίς να έχει βρεθεί λύση. Γνωρίζουμε την κρίση που υπήρξε κατά τις έρευνες της ελληνοκυπριακής πλευράς για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. Για πρώτη φορά ο τουρκικός στόλος αναγκάστηκε να κατευθυνθεί νότια της Κύπρου, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους ασφάλειας. Η περιοχή ήδη είναι ήδη αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα είναι η καταβολή όλων των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, να διατυπωθεί ξεκάθαρα από όλες τις πλευρές, με ποιο τρόπο θα αλλάξει το υπάρχον status quo. Κι αυτό, μπορείτε να υποθέσετε ποιο είναι», κατέληξε ο Νταβούτογλου. ΠΗΓΗ:Defencepoint

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!