Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ προκαλεί οργή στη Λευκωσία.Θέμα Ντάουνερ και πάλι στην Κύπρο μετά τις νέες φιλοτουρκικές δηλώσεις του



Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ προκαλεί οργή στη Λευκωσία
Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ προκάλεσε την οργή των Ελληνοκυπρίων όταν δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και όχι το κυπριακό κράτος

Για άλλη μία φορά ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αυστραλός κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ προκάλεσε την οργή των κυπριακών κομμάτων με τις φιλοτουρκικές του θέσεις, ενώ θα έπρεπε λόγω ακριβώς της ιδιότητάς του, να ακολουθεί πολιτική «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι οι… Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και όχι το κράτος. Επισήμως η κυπριακή κυβέρνηση δεν αντέδρασε, αντέδρασαν όμως τα πολιτικά κόμματα που ζητούν την αποπομπή του.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ ο κ. Ντάουνερ πριν από μερικές ημέρες εκθείαζε τον κ. Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του στον αυστραλιανό τύπο, δήλωσε στο παρελθόν ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και δύο πρόεδροι και πολλά άλλα που εξόργισαν τους Κυπρίους.


Στη Νέα Υόρκη μετά την τριμερή συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν ότι δεν υπήρξε η επιδιωκόμενη, όπως είπε, πρόοδος. Ο γενικός γραμματέας κάλεσε τις δύο πλευρές να κάνουν αποφασιστικά βήματα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί στόχο του ΟΗΕ η επιβολή λύσης.

Κοινή πλέον ωστόσο είναι η πεποίθηση στην Κύπρο ότι η πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό βρίσκεται προ των πυλών και αυτή δεν αποκλείεται να γίνει είτε στα τέλη Απριλίου, είτε στις αρχές Μαΐου. Και τούτο επειδή περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ετοιμαστεί η έκθεση του ΟΗΕ και εάν αυτή είναι θετική για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων, τότε πολύ πιθανόν να ανοίξει ο δρόμος για την πολυμερή διάσκεψη (και όχι για την πενταμερή που επιδίωκε η τουρκική πλευρά).

http://www.tovima.gr/ ,Αναδημοσίευση απο Nationalpride

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!