ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ !! Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



Στα θέματα εκείνα που φέρνουν πιο κοντά τις δυο χώρες, εστιάστηκαν οι συζητήσεις του Θ. Πάγκαλου και της Σκοπιανής ομολόγου του, Τεούτα Αρίφι.
Τέτοια ζητήματα είναι η ανάπτυξη της διασυνοριακής και της οικονομικής συνεργασίας!
"Ο καθένας εξέφρασε τις απόψεις του, αλλά προέκυψαν κοινές διαπιστώσεις, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή στο άμεσο μέλλον", είπε ο χοντόπετσος αντιπρόεδρος, στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση.

"Θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της συνεργασίας των δύο χωρών, γιατί η συνεργασία είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες", είπε από την πλευρά της η σκοπιανή αντιπρόεδρος, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά θέματα. Ποια είναι τώρα η "συνεργασία" όταν ο Γκρούεφσκι στήνει αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και "μουσεία μακεδονικού αγώνα" είναι κάτι που μόνο οι γυφτοσκοπιανοί και οι εγχώριοι ξενόδουλοι πολιτικάντηδες, γνωρίζουν.
Η Αρίφι επέδωσε στον Πάγκαλο επιστολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, επιστολή η οποία όμως απευθύνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και της οποίας το περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό.
Ως θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία συζήτησαν, είναι η ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας, η οποία "αφορά ιδιαίτερα τους πληθυσμούς που διαβιούν κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ" -όπως δήλωσαν- καθώς και η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Με λίγα λόγια να δείτε που θα φέρουν μετά βαϊων και κλάδων τους απογόνους των κομιτατζήδων που παρουσιάζονται σαν "πολιτικοί πρόσφυγες" και θα τους δώσουν τις... περιουσίες τους σαν κίνηση... καλής θέλησης. Άλλωστε τον δρόμο άνοιξε ο Γιωργάκης απο την εποχή που ήταν ΥΠΕΞ και είχε στο πλευρό του τον άλλο σοσιαλιστικό φωστήρα, τον Λοβέρδο!
"Η Ελλάδα παίζει ενεργό ρόλο στην οικονομία της γειτονικής χώρας, έχουμε ισχυρές επενδύσεις, πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, το εμπόριό μας αυξάνεται, όπως αυξάνονται και οι ανταλλαγές επισκέψεων των πολιτών", είπε ο Πάγκαλος. Εξέφρασε μάλιστα και τη βούληση της ελληνικής πλευράς να βοηθήσει τα Σκόπια μέσω της αξιοποίησης του λεγόμενου "οργάνου προενταξιακής βοήθειας", με υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τη συζήτηση με την ΕΕ και θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης της γειτονικής χώρας.
Η σκοπιανή αντιπρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρωτοβουλία της Ελλάδας "Ατζέντα 2014" για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι "μέσω της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων θα βρουν απάντηση όλα τα προβλήματα της περιοχής". Ακολούθησε γλείψιμο απο τον Πάγκαλο προς την σκοπιανή ομόλογό του. Εξήρε την προσωπικότητα της Αρίφι, χαρακτηρίζοντάς τη δοκιμασμένη πολιτικό, σημαντική διανοούμενο και υπέρμαχο των γυναικείων δικαιωμάτων!
Η Αρίφι- η οποία μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Νίκολα Γκρούεφσκι, αλλά ανήκει στο αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι- είπε, από την πλευρά της, για τον Πάγκαλο ότι «αποτελεί μέρος της πολιτικής ιστορίας, όχι μόνον της χώρας σας αλλά και της ευρύτερης περιοχής»! Άντε και πλανητάρχης Πάγκαλε, αφού αναγνωρίζει τον αξία σου η Αρίφι!

stoxos.gr,Αναδημοσίευση  απο :elnewsgr.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!