ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΑΜ Δραματική παραδοχή Μ.Γιλντιρίμ: «Θα κριθεί το μέλλον των εδαφών μας - Αναθεωρείται η Συνθήκη της Λωζάνης» (φωτό, vid)



του Βασίλη Καπούλα
"Η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την τύχη των εδαφών μας, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα της Τουρκίας. 
 
Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ.
 
Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε ο Μ.Γιλντιρίμ μιλώντας στην Ακαδημία Πολιτικής του ΑΚΡ λίγα 24ωρα πριν το πραξικόπημα. Ουσιαστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας με την αναβίωση μιας νέας "Συνθήκης των Σεβρών".
 
Πριν λίγο καιρό είχε προκληθεί σεισμός στην Άγκυρα από χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times και είχε αποκαλύψει με άρθρο του το pronews.gr (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ). Ο Μ.Γιλντιρίμ αναφέρεται σε αυτούς τους χάρτες...
 
Οι χάρτες αυτοί έδειχναν να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στη Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στο Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.
 
Να τονίσουμε ότι οι χάρτες αυτοί είχαν δημοσιευτεί στην επέτειο των εκατό χρόνων από το σχέδιο Sykes-Picot.
 
Με τις πράξεις της όμως η Τουρκία οδεύει ολοταχώς προς την διάλυση συμβάλλοντας έτσι στα σχέδια των "ξένων δυνάμεων" όπως είπε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 
Ο Μ.Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 28 Ιουλίου, θα συζητήσει την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου και ότι θα ληφθούν σημαντικά μέτρα όπως ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υπάγονται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπειτα από τη μετάβαση στο προεδρικό σύστημα και όχι στο Υπουργείο Άμυνας!
 
Ανακοίνωσε την κατάργηση της προεδρικής φρουράς και το κλείσιμο στρατιωτικών λυκείων «για προληπτικούς λόγους» ενώ θα υπάρξει αποδέσμευση της Χωροφυλακής από το Γενικό Επιτελείο. 
 
Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε και την πληροφορία ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου πήραν στόχο και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο ίδιος, λέγοντας ότι όταν άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος του πραξικοπηματίες στρατοφύλακες, ενώ έρχονταν από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα οδικώς, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη διαδρομη τους και να περάσουν τη νύχτα στην κατοικία του έπαρχου του Ιλγκάζ.
 
Ο Γιλντιρίμ που υπενθλυμισε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος αποκρούστηκε με την έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον λαό να κατέβουν στους δρόμους και πλατείες, συνέχισε λέγοντας:
 
« Από εδώ και στο εξής πρέπει να εξετάσουμε όλα από την αρχή. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα.Η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία που βγαίνουν στο φως της ημέρας μια σειρά λαθών που έχου  γίνει και η διαδικασία λήψης μέτρων αναφορικά με αυτά. Θα λάβουμε ριζικά μέτρα».
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ότι προφυλακίσθηκαν και οι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος στις 24 Νοεμβρίου. Προφυλακίσθηκαν συνολικά 13.000 άτομα (οι 1329 εκ των οποίων αστυνομικοί, οι 8.831 στρατιωτικοί, οι 2.100 δικαστές και εισαγγελείς).
 
Υπενθυμίζουμε τι είχαν δημοσιεύσει οι ΝΥΤ
 
 
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και νέες φωτογραφίες από τα όπλα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.
 
 
 
 
http://www.pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!