Oι ΗΠΑ απείλησαν ευθέως την Τουρκία με αποβολή από το ΝΑΤΟ - Δηλώσεις Τ.Κέρι

Με αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ απείλησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν σταματήσει να προβαίνει σε συστηματικές εκκαθαρίσεις σε Αστυνομία και  Ένοπλες Δυνάμεις καθώς θα θεωρηθεί ότι παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές με πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής 
 
Περί τους οκτώ χιλιάδες αστυνομικούς και έξι χιλιάδες στρατιωτικούς, αλλά και χιλιάδες δικαστικών έχει αποπέμψει μέχρι τώρα η τουρκική κυβέρνηση ως συμμετέχοντες στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Ο Τ.Κέρι είπε χαρακτηριστικά ότι «το ΝΑΤΟ θα μετρήσει όλες τις πράξεις της Τουρκίας»!
 
«Είναι φανερό πως πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί και αυτό έγινε πάρα πολύ γρήγορα» 
 
«Το επίπεδο επαγρύπνησης και έρευνας θα ενισχυθεί τις μέρες που έρχονται. Ελπίζω να μπορούμε να εργαστούμε με έναν εποικοδομητικό τρόπο που δεν θα επιτρέψει περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων».
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά σε γενική εκκαθάριση του τουρκικού δημόσιου τομέα, των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας διότι θεωρεί ότι υπάρχουν χιλιάδες στελέχη που πρόσκεινται στον αμερικανικό παράγοντα.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα καθώς ο ιμάμης Φ.Γκιουλέν είναι άνθρωπος που του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο από το αμερικανικό κράτος και διαβιεί μόνιμα σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια, δηλαδή επί αμερικανικού εδάφους.
 
Στην αρχή του πραξικοπήματος προκάλεσε αίσθηση η πρώτη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τ.Κέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία»! 
 
Η δήλωση αυτή «κάρφωσε» τις προθέσεις των Αμερικανών καθώς το λογικό για μια υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα θα ήταν να το καταδικάσει απερίφραστα το εν εξελίξει πραξικόπημα.
 
Μόλις τρεις ώρες μετά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είδε ότι το πραξικόπημα απέτυχε και αυτό διότι ο κόσμος εν τέλει κατέβηκε στους δρόμους για να στηρίξει την κυβέρνησή του, τότε  προχώρησε σε νέα δήλωση την οποία την επεξεργάστηκε απο κοινού με τον Μ.Ομπάμα. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Κέρι και συμφώνησαν να στηρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Δηλαδή αφού είδαν στον Λευκό Οίκο που θα κάτσει η «μπίλια» τότε μόνο επέλεξαν να στηρίξουν την νόμιμη κυβέρνηση αν και όφειλαν να το κάνουν από την αρχή σαν υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα.
 
Όμως είχε και ακόμα καλύτερη συνέχεια.
 
Μια ημέρα μετά και ενώ το πραξικόπημα είχε πλέον εξελιχθεί σε φιάσκο, ο Τ.Κέρι έκανε τις παρατηρήσεις του ότι επρόκειτο «για ένα κακοσχεδιασμένο πραξικόπημα»
 
«Πρέπει να πω» πρόσθεσε ο ίδιος ότι το πραξικόπημα «δεν φαίνεται πραγματικά να είχε ούτε σχεδιαστεί καλά ούτε εκτελεστεί».
 
Δηλαδή αντί να πει έστω τυπικά "Ευτυχώς επικράτησε η Δημοκρατία" ενοχλήθηκε από την προχειρότητα του πραξικοπήματος!
 
Όλα αυτά αποκάλυψαν τις ΗΠΑ ως προς τις πραγματικές τους διαθέσεις. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αποαμερικανοποίηση της χώρας του και να αναζητήσει παντού όλους τους εγχώριους και ξένους πράκτορες της αμερικανικής υπερδύναμης και να τους εξουδετερώσει.
 
Τίποτα δεν έχει τελειώσει, θα υπάρξει μακρά συνέχεια στο τουρκικό ζήτημα. Το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί διαβλέπουν πλέον πολύ σοβαρές «ρωγμές» στην Συμμαχία.                                      http://www.pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!