Η Βουλγαρία αισθάνεται απειλή από τη …«Νέα Χιλή του Πινοσέτ» (Τουρκία)



Ο Βούλγαρος βουλευτής δήλωσε ότι ο Ερντογάν «είναι πιθανόν να πάσχει από παράνοια»
Ιούλιος 21, 2016.
«Για τη Βουλγαρία στο εγγύς μέλλον δεν βλέπω κανέναν κίνδυνο, διότι απαιτείται από τον Ερντογάν να επιλύσει πρώτα τα επείγοντα εσωτερικά προβλήματα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πατριωτικού Μετώπου, Βαλέρι Σιμεόνοφ, αναφερόμενος στην επιβολή του μέτρου της εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε σαφές ότι η αντιπολίτευση του Ερντογάν δεν έχει εξαλειφθεί, εξακολουθεί να είναι ζώσα και αυτά τα ακραία μέτρα κατευθύνονται με ακρίβεια επάνω της.
«Ειλικρινά βλέπω ότι η Βουλγαρία θα έχει γείτονα μια νέα «Χιλή του Πινοσέτ» με ένα νέο πεδίο εκτελέσεων. Βλέπω ότι ξαναγυρίζουμε πίσω στο 1973. Αυτός ο άνθρωπος (ο Ερντογάν) δεν θα σταματήσει σε τίποτε, ο ίδιος προφανώς είναι ψυχικά ασθενής, προφανώς πάσχει από παράνοια, η ίδια η συμπεριφορά του, τη νύχτα του πραξικοπήματος έδειξε καθαρά ότι η επιθυμία του είναι να εξαλείψει όλους εκείνους που έχουν διαφορετικές απόψεις», δήλωσε ο Βαλέρι Σιμεόνοφ.
«Έχει καταστεί σαφές ότι ο σκοπός του Ερντογάν είναι να εδραιώσει μια ακραία μορφή δικτατορίας. Αυτό δεν είναι καλό για τη Βουλγαρία, στο εγγύς μέλλον δεν υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά σε βάθος χρόνου η γειτονική χώρα θα καταστεί καθαρά ισλαμική και σίγουρα αυτό δεν είναι ευνοϊκό για έναν γείτονα», είπε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας, όπως είναι η ολοκλήρωση του φράχτη τους παρακείμενους δρόμους ώστε να έχει τη δυνατότητα ο βουλγαρικός στρατός να αντιδράσει γρήγορα σε ορισμένα σημεία.
Τόνισε ότι είναι ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της χώρας  για το στρατό και να αποκτήσει η Βουλγαρία σοβαρά και σύγχρονα όπλα τα οποία θα μπουν ενδεχομένως εμπόδιο σε σχέδια του Ερντογάν.
Τρίτον, υπογράμμισε ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, την ανάγκη της επαναφοράς της υποχρεωτικής στράτευσης των Βουλγάρων πολιτών, όπως προτάθηκε από το VMRO   και το Πατριωτικό Μέτωπο. 
Επίσης, τόνισε την ανάγκη επαναφοράς πυραυλικών βάσεων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία «διότι αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο σε μια πιθανή επίθεση», όπως είπε.
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!