Τουρκικά εκρηκτικά βρέθηκαν σε θέσεις του ISIS στην Ιεράπολη της Συρίας




Ιούλιος 25, 2016.
Η κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανακάλυψαν τουλάχιστον 4.000 δοχεία με χημικές ουσίες κατασκευασμένα στην Τουρκία, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βομβών από τους τρομοκράτες του ISIS στην πόλη της Ιεράπολης της Συρίας (Μανμπίτς) στην βόρειοανατολική επαρχία του Χαλεπίου.
«Αυτά τα 25κιλα δοχεία περιέχουν ένα ειδικό είδος γεωργικών χημικών ουσιών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς φορείς και όχι από ιδιωτικά κέντρα στην Τουρκία. Μια σειρά τουρκικών λέξεων που είναι γραμμένες στα δοχεία γράφει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από κυβερνητικούς φορείς», σημειώνεται στην ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.
«Τεχνικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, έχουν μέχρι στιγμής εκτονώσει πάνω από 6.000 νάρκες και 25 παγιδευμένα με βόμβες οχήματα αυτοκτονίας», αναφέρεται.
«Οι τουρκικές χημικές ουσίες μπορούν πολύ απλά να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή ναρκών», επισήμανε εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.
Βρέθηκαν, ακόμη, εξαιρετικά ισχυροί εκρηκτικοί μηχανισμοί, τουρκικής προέλευσης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πυροδοτήσουν κτήρια και τεθωρακισμένα οχήματα.
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!