Translate

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Οι «8» Τούρκοι πέταξαν όπλα & ηλεκτρονικό εξοπλισμό πριν έρθουν στην Ελλάδα

Οι «8» Τούρκοι πέταξαν όπλα & ηλεκτρονικό εξοπλισμό πριν έρθουν στην Ελλάδα
Επιμένουν να αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στο πραξικόπημα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Επιχειρώντας να αντικρούσουν τις κατηγορίες της Αγκυρας ότι μετείχαν στην αποστολή κομμάντος πραξικοπηματιών που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο όπου πίστευαν ότι διέμενε ο Ερντογάν στην Μαρμαρίδα, οι «8» διαμαρτύρονται έντονα.
Δεν πήγαμε ποτέ στην Μαρμαρίδα
Οπως υποστήριξαν, δεν πήγαν ποτέ στην Μαρμαρίδα για να επιτεθούν στον Ερντογάν ούτε άνοιξαν πυρ. Μέσω των δικηγόρων τους υποστηρίζουν ότι το ελικόπτερο δεν ήταν οπλισμένο και πως μετέφεραν μόνο τραυματίες. «Εμείς δεχτήκαμε πυρά και γι’ αυτό φύγαμε για Ελλάδα» φέρεται να είπαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στις Ελληνικές Αρχές.

ΕΛΑΣ: Πρόλαβαν να ξεφορτωθούν οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Ωστόσο, σύμφωνα με μια νεότερη εκδοχή που προέρχεται από πληροφορίες της ΕΛΑΣ, οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού φρόντισαν να κάνουν προηγουμένως όλες τις απαραίτητες κινήσεις που προβλέπονται για στρατιωτικούς βάσει των εντολών που είχαν για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης: Εξαφάνισαν οπλισμό, ηλεκτρονικά συστήματα, σχέδιο πτήσης, στρατιωτικούς χάρτες, manual book και οτιδήποτε άλλο σχετικό με την επιχειρησιακή ικανότητα και αποστολή του ελικοπτέρου. Επίσης αφαίρεσαν κάθε διακριτικό από τις στολές τους,
Οι ίδιοι φέρεται να παραδέχθηκαν στους άνδρες της ΕΛΑΣ που τους ανέκριναν: «Μόλις αποφασίσαμε να φύγουμε για Αλεξανδρούπολη βγάλαμε τα όπλα μας από τις θήκες και τα πετάξαμε στο έδαφος στο ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Μαζί πετάξαμε και τις θήκες μας. Μετά έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το σύστημα που υπάρχει στο ελικόπτερο και είναι καταχωρημένες συντεταγμένες, στρατιωτικοί χάρτες αλλά και οι τελευταίες διαδρομές και επιχειρήσεις του ελικοπτέρου. Το ηλεκτρονικό σύστημα το ξηλώσαμε και το πετάξαμε την ώρα που απογειώνονταν». Το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα το είχαν αναζητήσει και οι άνδρες του τουρκικού κλιμακίου που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη να παραλάβει το ελικόπτερο.
Επιπλέον, στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων δεν υπήρχε τίποτα άλλο πέρα από τις προσπάθειες επικοινωνίας μέσω κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων προς τα συγγενικά τους πρόσωπα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σειρά αναπάντητων κλήσεων προς ένα συγκεκριμένο αριθμό, που όπως είπαν στις ελληνικές αρχές ανήκε στον Διοικητή της Μοίρας, όπου υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού. Στο «ιστορικό» των κινητών τους, βρέθηκαν και αποθηκευμένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το τι συνέβαινε στην Κωνσταντινούπολη τις ώρες του πραξικοπήματος ενώ είχαν δει μέσω Ίντερνετ και την εμφάνιση, μέσω facetime, του Ερντογάν στο CNN Turk. Μια εμφάνιση που ως γνωστόν «έκλινε» την ζυγαριά υπέρ του Τούρκου προέδρου.
«Φοβόμαστε για τη ζωή μας»
Πάντως οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί διατυπώνουν φόβους για την ζωή τους. Οπως λένε οι δικηγόροι τους, ακόμη δεν έχουν πεισθεί πως θα πάρουν άσυλο στη χώρα μας και πιστεύουν πως μετά την Πέμπτη θα εκδοθούν στην Τουρκία  εκεί που τους περιμένει μόνο ο θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: