The Times: «Αγνοούνται» 14 τουρκικά πολεμικά πλοία -Ισως κατευθύνονται σε ελληνικά λιμάνια


The Times: «Αγνοούνται» 14 τουρκικά πολεμικά πλοία -Ισως κατευθύνονται σε ελληνικά λιμάνια
Δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού Ναυτικού «αγνοούνται» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ναύαρχο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο ναύαρχος συμμετείχε στο πραξικόπημα ή εάν κρατείται κάπου παρά τη θέλησή του, μετά τις αναφορές του τουρκικού Τύπου ότι εθεάθη να επιβιβάζεται σε ένα από τα «χαμένα» πολεμικά πλοία όταν του είπαν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τους Times, τα 14 «αγνοούμενα» πλοία ήταν σε ενεργό υπηρεσία είτε στο Αιγαίο είτε στη Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον τουρκικό Ναυτικό, παρότι είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ ή από δορυφόρο.
Μάλιστα, εικάζεται ότι κάποια από αυτά ή και όλα ίσως κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια προκειμένου οι ναύτες που τα αποτελούν να ζητήσουν άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.
Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, αλλά κυβερνητική πηγή αρκέστηκε να δηλώσει σε εφημερίδα: «Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!