«Αιματοβαμμένος» βοηθός του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατού δηλώνει πίστη στον Γκιουλέν

ImageHandlerturkcomma (2)turkcomma (3) (1)
Με αίμα, μώλωπες και επιδέσμους απεικονίζεται σε φωτογραφίες ο αντισυνταγματάρχης Λεβέντ Τουρκάν
Πίστη στον ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκίζεται βοηθός του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατού, Χουλούσι Ακάρ.
Ο αντισυνταγματάρχης Λεβέντ Τουρκάν, ο οποίος τελεί υπό κράτηση καθώς εικάζεται ότι εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, παραδέχθηκε ότι διατηρεί διασυνδέσεις με την οργάνωση FETO του Γκιουλέν.
Στην κατάθεσή του δήλωσε ότι ήταν πιστό μέλος της οργάνωσης του Γκιουλέν, ο οποίος ήταν πρώην στενός φίλος του Τούρκου προέδρου και τώρα η τουρκική κυβέρνηση τον «δείχνει» ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Είμαι μέλος του παράλληλου κράτους, ή FETO. Υπηρέτησα οικιοθελώς σε αυτή την κοινότητα για χρόνια. Υπάκουσα ακριβώς στις εντολές και τις οδηγίες των μεγάλων αδελφών», κατέθεσε σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Τουρκάν πρόσθεσε πως προέρχεται από φτωχή οικογένεια από τη βορειοδυτική συνοικία της Προύσας και ήρθε σε επαφή με την οργάνωση ενώ φοιτούσε στο Λύκειο και ενώ ζούσε σε εστία.
«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να γίνω στρατιωτικός. Το όνειρό μου να γίνω στρατιωτικός τους ικανοποίησε», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως έπειτα από εξετάσεις εισήχθη στη στρατιωτική σχολή το 1989.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ο Τούρκαν δήλωσε ότι ήταν καλός σπουδαστής και ότι ήταν σίγουρος πως θα σημείωνε επιτυχία στις εξετάσεις χάρη στην προσπάθεια που καταλάμβανε.
«Αλλά τη νύχτα πριν τις εξετάσεις, οι μεγάλοι αδελφοί μου έδωσαν τις (απαντήσεις) στις ερωτήσεις των εξετάσεων σε ένα σπίτι που ανήκει σε εκείνους στην Προύσα», φέρεται να είπε.
Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του λέγεται πως συνέχισε να συναντά τους μεγάλους αδελφούς και πως τους «εξυπηρέτησε σε αποστολές στην Κωνσταντινούπολη, στην Τραπεζούντα, στο Ντιγιάρμπακιρ, την Λευκωσία, το Κιζίλτεπε και εν τέλει την Άγκυρα».
Όλα αυτά, ενώ στη δημοσιότητα έχουν δοθεί φωτογραφίες του Τουρκάν, ο οποίος απεικονίζεται να φοράει μόνο ένα μαύρο παντελόνι και να έχει γυμνό το στέρνο του, ενώ η κοιλιακή χώρα και τα χέρια του είναι τυλιγμένα με επιδέσμους και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι «αλλοιωμένα» καθώς φέρει μώλωπες και σημάδια από αίμα.
Σε παλαιότερες φωτογραφίες ο Τουρκάν εμφανίζεται με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.
turkcomma (2)
turkcomma (3) (1)
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan, savcılık ifadesinde, "Ben paralel yapı üyesiyim." diyerek, Fetullah Gülen'e yıllarca gönüllü olarak hizmet ettiğini, bugüne kadar cemaatteki abilerine itaat ettiğini, onlar tarafından verilen emirlere bugüne kadar harfiyen riayet ettiğini itiraf etti.  ( AA - Anadolu Ajansı )http://sfairika.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!