ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


erdogana-darbe-yapilacak-2602161200_m2
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πραγματικά φοβερή καταγγελία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι Αμερικανοί είχαν ετοιμάσει σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, κάνει στο σημερινό της φύλο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, που εκφράζει και το προεδρικό περιβάλλον δια μέσω του πιο πιστού στον Ερντογάν Τούρκου αρθρογράφου, İbrahm Karagül.

BASBAKAN ERDOGAN, BASBAKANLIK RESMI KONUTU'NDA BASIN YAYIN KURULUSLARININ SAHIPLERI VE GENEL YAYIN YONETMENLERIYLE BIR ARAYA GELDI. TOPLANTIYA YENI SAFAK YAZARI IBRAHIM KARAGUL DE KATILDI. (ANADOLU AJANSI - KAYHAN OZER) (20111020)
Αντιλαμβάνεται κανείς την σοβαρότητα αυτής της καταγγελίας, καθώς γίνεται από ένα πρόσωπο του πιο στενού περιβάλλονται του Ερντογάν και σίγουρα απηχεί και τις απόψεις του Τούρκου πρόεδρου.
Με ένα μακροσκελές άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα ο Τούρκος αρθρογράφος υποστηρίζει ότι εδώ και καιρό εξιχνιάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα σχέδιο ανατροπής και δολοφονίας του Ερντογάν, μάλιστα με την καθοδήγηση του εξορισμού ισλαμιστή ηγέτη. Φετουλάχ Γκιουλέν. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον İbrahm Karagül, καταστρώθηκε και το συγκεκριμένο σχέδιο επέμβασης στην Μαρμαρίδα όπου βρίσκονταν ο Ερντογάν και η εν ψυχρώ δολοφονία του.
Τα σχέδια αυτά είχαν καταστρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών και προέβλεπε εκτός απ την ανατροπή του Ερντογάν, την προώθηση των Κούρδων στον λεγόμενο Βόρειο Διάδρομο στην Συρία με την συνεργασία των Αμερικανών και των κουρδικών οργανώσεων PKK και PYD.
Για την επιτυχία αυτών των σχεδίων οι Αμερικανοί είδαν οργανώσει στην βάση του Ιντζιρλίκ ολόκληρο στρατηγείο, ενώ υπήρχαν και εναλλακτικά σχέδια που προέβλεπαν την ένταση μεταξύ Αλεβιτών και Σουνιτών μέσα στην Τουρκία, καθώς και μεγάλη έξαρση του κουρδικού ζητήματος με αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον μεγάλων αστικών κέντρων.
Ανεξάρτητα από την σημασία αυτών των καταγγελιών, το άρθρο αυτό δείχνει πως ο Ενήγαν πνέει μένεα κατά των ΗΠΑ που τις θεωρεί σαν την αφετηρία όλων των κακών και σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν προβλέπει τίποτα το θετικό για τις σχέσεις των δυο χωρών, αλλά και για την ίδια την Τουρκία, που τώρα αντιμετωπίζει πράγματι το χάος ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος αλλά και μιας διαλυμένης χώρας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!