Τουρκία: Ξηλώνονται οι ελληνικές και αρμένικες επιγραφές με απόφαση της κυβέρνησης!


Με απόφαση της Άγκυρας όλες οι επιγραφές μειονοτικών Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι στην τουρκική γλώσσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Taraf”.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ξηλώνονται και θα μπαίνουν στην θέση τους επιγραφές μόνο στην τουρκική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας που επισημοποιήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση αλλάζει το μέχρι σήμερα καθεστώς της ονοματολογίας και των δημοσίων επιγραφών που είναι αναρτημένες στις εισόδους των μειονοτικών σχολείων στην μητρική γλώσσα των μειονοτήτων.

Στο δημοσίευμα αναϕέρονται και κάποια μειονοτικά σχολεία και ιδρύματα από όπου θα αρχίσει αμέσως η εϕαρμογή του νέου νόμου της γλωσσικής τουρκοποίησης.

Τα σχολικά ιδρύματα ,σύμϕωνα με την τουρκική εϕημερίδα, είναι: το Ελληνικό Ιωακείμειο Λύκειο Θηλέων, Το Ζάππειο Λύκειο, το Ζωγράϕειο Λύκειο και Εμπορική Σχολή, το Αρμένικο Λύκειο Esayan, το Αρμένικο Λύκειο Getronagan και τα αρμενικά σχολικά ιδρύματα, Nynyan και SurtHaç                                                                                                             .schizas,http://www.logiosermis.net/2014/07/blog-post_520.html#.V40BzaLIzqd

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!